van der Horst

27 wagens tekenen present voor de Prologue in Monza

Eerste bocht WEC 6 Hours of Bahrain 2016
Eerste bocht WEC 6 Hours of Bahrain 2016
De deelnemers aan het FIA WEC-kampioenschap komen voor het eerst dit seizoen officieel in actie tijdens de tweedaagse test, genaamd de Prologue, in het eerste weekend van april. Afgezien van één van de beide Manor LMP2-wagens komen alle 28 voor het kampioenschap ingeschreven bolides aan de start. Die deelnemerslijst is nog niet helemaal ingevuld, maar jammer genoeg ziet het er opnieuw naar uit dat er niet één Belgische inschrijving op zal prijken.
Porsche 911 RSR GTE 2017
Porsche 911 RSR GTE 2017
De grootste premières zijn de nieuwe LMP2-wagens en het offciële Europese debuut van de nieuwe Porsche 911 met middenmotor, twee fabriekswagens staan ingeschreven in de GTE Pro-klasse. De Prologue ging de voorbije jaren altijd door op de omloop van Paul Ricard, maar voor dit seizoen wordt dus uitgeweken naar Monza. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de testdagen al een weekje vroeger te laten doorgaan, maar dit kon niet door een gepland bezoek aan de omloop van... de paus.

--- Voorlopige deelnemerslijst FIA WEC Prologue Monza 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op woensdag 15 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting The Prologue.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons