van der Horst

2x5H Spa-Francorchamps: Simpson Motorsport Ginetta wint eerste race

Simpson Motorsport - Ginetta G57
Simpson Motorsport - Ginetta G57
De Simpson Motorsport-Ginetta G57 (#3, Rik Breukers/Andreas Laskaratos/Ben Tuck) heeft de eerste van de twee races bij de Hankook 2x5H SPA-FRANCORCHAMPS gewonnen. Na exact 100 afgelegde ronden op het 7.004 kilometer lange Grand Prix-circuit reed de Griek Andreas Laskaratos de auto over de eindstreep als winnaar van een race met vele weersveranderingen. Dankzij deze overwinning start Simpson Motorsport morgen vanaf de pole-position voor de tweede race, tevens de seizoensfinale van de 24H PROTO SERIES powered by Hankook
Start Hankook 2x5H Spa-Francorchamps race 1
Start Hankook 2x5H Spa-Francorchamps race 1
Er waren al vroeg problemen toen de Team LNT-Ginetta G57 (#5, Charlie Robertson/Jordan Sanders) al in de eerste ronde op de Raidillon in de vangrails belandde. Jordan Sanders, die als tweede was gestart, kon ongedeerd uitstappen. Vanwege de zware schade is de deelname van het Team LNT in de tweede race morgen echter nog onzeker.
 

Vanaf de pole-position pakte de Simpson Motorsport-Ginetta onmiddellijk de leiding. Ondanks diverse veranderingen in het weer, van stralend zonnig tot zware buien, werd het Britse team niet meer ingehaald.
 
Prime Racing - Ginetta G57
Prime Racing - Ginetta G57
Met een achterstand van drie ronden eindigde de Prime Racing-Ginetta G57 (#4, Jean-Pierre Lequeux/Jean-Marc Ueberecken/Christophe Capelli) als teweede algemeen. In de laatste stint slaagde Christophe Capelli erin, de enige P3-auto in het veld voor te blijven. De monza garage-Ligier JS P3 (#8, John Corbett/James Winslow/Neale Muston) moest daarop genoegen nemen met de derde plaats na een lange strijd, met slechts 17,9 seconden achterstand op de Prime Racing-Ginetta.
 
De vierde plaats algemeen en de derde positie in de P2-klasse was voor de tweede Simpson Motorsport-auto, de Simpson Motorsport Ginetta G57 (#2, Mike Simpson/Steve Tandy/Simon Murray).
 
De beide SPX-auto’s, de Speed Lover-Porsche 991 Cup (#78, Carlos Rivas/Bob Wilwert/Pierre-Yves Paque) en de Speed Lover-Porsche 991 Cup (#79, Dominique Bastien/Pieter Vanneste/Vincent Despriet) werden respectievelijk als vijfde en zesde geklasseerd.
 
De tweede race vindt op zaterdag van 9.10 tot 14.10 uur plaats. De startopstelling volgt op basis van de uitslag van de eerste wedstrijd. Live-timing is beschikbaar op de website van de serie. Nadere informatie is te vinden via www.24hprotoseries.com.

24H PROTO powered by Hankook



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons