van der Horst

2x5H Spa-Francorchamps: Simpson Motorsport Ginetta wint ook tweede race

Simpson Motorsport - Ginetta G57
Simpson Motorsport - Ginetta G57
Voorafgaand aan de start van der Hankook 12H SPA-FRANCORCHAMPS herhaalde de Simpson Motorsport-Ginetta G57 (#3, Rik Breukers/Andreas Laskaratos/Ben Tuck) het succes van gisteren door ook de tweede race van de Hankook 2x5H SPA-FRANCORCHAMPS te winnen.
De vijf-uursrace begon op een vochtig circuit, dat echter snel opdroogde. Het laatste uur daarentegen vond weer in de regen plaats.
 
Simpson Motorsport - Ginetta G57
Simpson Motorsport - Ginetta G57
Met vier ronden achterstand op de winnaars eindigde de monza garage-Ligier JS P3 (#8, John Corbett/James Winslow/Neale Muston) op de tweede plaats. Gisteren delfde het Italiaanse team nog het onderspit in de strijd om de tweede positie met de Prime Racing.-Ginetta G57 (#4, Jean-Pierre Lequeux/Jean-Marc Ueberecken/Christophe Capelli), die ditmaal als derde geklasseerd werd.
 
De winnende auto in de SPX-klasse, de Speed Lover Porsche 991 Cup (#78, Carlos Rivas/Bob Wilwert/Pierre-Yves Paque), eindigde als vierde algemeen. Met technische problemen werd de Simpson Motorsport-Ginetta G57 (#2, Mike Simpson/Steve Tandy/Simon Murray) als vijfde geklasseerd.
 
Met één uur te gaan viel de Speed Lover-Porsche 991 Cup (#79, Dominique Bastien/Pieter Vanneste/Vincent Despriet) voortijdig uit in de pits. Na de crash van gisteren op de Raidillon ging de Team LNT-Ginetta G57 (#5, Charlie Robertson/Jordan Sanders) niet van start.
 
Nadere informatie is te vinden via www.24hprotoseries.com.

24H Series by Creventic
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons