van der Horst

33 vaste deelnemers voor het WEC

Toyota GR010 Hypercar
Toyota GR010 Hypercar
Het FIA heeft donderdag de lijst van de deelnemers die inschreven voor het ganse WEC seizoen bekend gemaakt. Daarop prijken 33 wagens, 5 Le Mans Hypercars, 11 LMP2’s, 4 in GTE-Pro en 13 in GTE-Am.
Glickenhaus 007
Glickenhaus 007
De nieuwe Le Mans Hypercar telt vijf wagens met naast de twee Toyota’s GR010, twee Scuderia Cameron Glickenhaus bolides en een ex-Rebellion R13 LMP1 ingezet door Alpine Endurance Team. Geen spoor echter van ByKolles, dat nochtans zijn deelname eerder al bevestigde. Dit betekent dus dat het team niet gaat voor een gans seizoen, maar mikt op enkele sporadische deelnames.

De LMP2 klasse kent een groei en telt 11 deelnemers waaronder enkele nieuwe teams zoals Richard Mille Racing, Inter Europol Competition, RealTeam Racing, ARC Bratislava en het Belgische Team WRT. Bijna iedereen houdt het op een ORECA 07 enkel ARC Bratislava vertrouwt op een Ligier.

AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
De GTE-Pro klasse blijft dit jaar beperkt tot vier wagens, de twee AF Corse Ferraris en de twee officiële Porsches. De GTE-Am klasse telt dan weer het meeste deelnemers, niet minder dan 13. Daar vinden we drie merken terug met naast Ferrari (5 wagens) en Porsche (5 wagens) ook Aston Martin (3 wagens). Of het seizoen nu in maart te Sebring zijn aanvang kent blijft nog altijd onduidelijk, mogelijk wordt er uitgeweken naar Portimao.

Foto's: Toyota Gazoo Racing, SCG & Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 21 januari 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons