van der Horst

39 wagens op de voorlopige deelnemerslijst Asian Le Mans Series

Start 2021 4 Hours Abu Dhabi
Start 2021 4 Hours Abu Dhabi
Op iets meer dan twee maanden voor de start van de Asian Le Mans Series, maakte de organisatie de voorlopige deelnemerslijst bekend. Daar prijken 39 wagens op, verdeeld over drie klassen. Terwijl de LMP2 wat kracht moet inboeten, zullen de GT3's het veld voornamelijk domineren in aantal en krijgen we onder meer het debuut te zien van de Audi R8 LMS EVO2 en de BMW M4 GT3.
Van zeven wagens vorig seizoen, krijgen we er nu maar vier in de LMP2-klasse te zien. Opvallend ook, geen enkel team van vorig seizoen zal ook aanwezig nu nog zijn in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook zullen er drie ervan puur bezig zijn met de Pro-Am klasse, terwijl Nielsen Racing als enige in de Pro categorie zal starten. In LMP3 kan men met tien wagens op een degelijk veld rekenen. Daarbij zal er ook wat diversiteit zijn qua wagenkeuze. De meest gebruikte bolide blijft de Ligier, maar Duqueine kan nu op drie wagens rekenen, onder meer voor DKR Engineering, en daarnaast is er ook wederom een Ginetta LMP3.

Wel opvallend is het aantal GT3's dat zal deelnemen. Maar liefst 25 van de 39 wagens zullen in deze klasse uitkomen. Waar de Asian Le Mans Series wel trots op kan zijn is de mix van Europese teams met diegenen uit Zuid-Oost-Azië. Ook diverse merken zullen aanwezig zijn, al zullen zowel de Audi R8 LMS EVO2 als de BMW M4 GT3 de voornaamste blikvangers zijn. Wie de piloten zullen van deze wagens zijn, zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden. Het seizoen start op 11 februari in Dubai.

Foto: Asian Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 2 december 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons