3x3H Dubai: Turbulente finish, maar toch winst voor Simpson Motorsport

Simpson Motorsport - Ginetta G57
De Simpson Motorsport Ginetta G57 (#6, Mike Simpson / John Corbett / Neale Muston) heeft bij de Hankook 3X3H DUBAI zijn tweede overwinning behaald. De finish was turbulent, want in de derde en afsluitende race van het weekeinde stelde het team pas in de laatste bocht van de laatste ronde de zege veilig.
In de slotfase van de derde race leek de overwinning te gaan naar de zusterauto, de Simpson Motorsport Ginetta G57 (#4, Jordan Sanders / Simon Murray / Charlie Robertson), die ondanks tijdverlies bij de pitstops halverwege de race in het laatste uur zonder problemen het veld had aangevoerd. Op het rechte stuk van het 5,39 kilometer lange circuit van het Dubai Autodrome viel het prototype met het startnummer 4 echter zonder brandstof stil in het zicht van de finish. Daarmee werd het team als tweede geklasseerd.

Eerder was de equipe met het nummer 4 de dag goed begonnen. Nadat het team vanwege problemen met de wielophanging in de eerste race op zaterdag niet van start kon gaan, startte de auto met het nummer 4 op zondagochtend vanuit de pitstraat, werkte zich op door het veld en sloot de race af als algemeen winnaar.

De als derde algemeen geklasseerde Speedworks Motorsport-Ligier JS P3 (#22, Jack Butel / Kay van Berlo / Konstantin Gugkaev) won op zondag in beide races zijn klasse en reed ook in beide wedstrijden een tijdlang aan de leiding van het veld. Ondanks een spin in de slotfase van de derde race completeerde het Britse team in beide wedstrijden het algehele podium.

Speedworks Motorsport - Ligier JS P3
Verderop in de klasse P3 behaalde de Graff-Ligier JS P3 (#44, Michal Broniszewski / Giacomo Piccini) in beide races de tweede plaats. Het enige team in de race dat uit slechts twee rijders bestond, werd in de tweede race als zesde algemeen geklasseerd en klom in de derde wedstrijd zelfs op naar de vierde plaats in de algemene eindrangschikking. Na de tweede plaats in de klasse op zaterdag completeerde de SPIRIT OF RACE-Ligier JS P3 (#48, Piergiuseppe Perazzini / Kriton Lendoudis / Marco Cioci / Rui Aguas) in beide races het podium in de klasse op zondag, ondanks dat het team de hele dag te maken had met ophangings- en wegliggingsproblemen.

Algemeen podium Hankook 3x3H DUBAI Race 2
In de klasse CN1 deelden de Krafft Racing Norma M20 FC’s de overwinningen op zondag. In de eerste race versloeg de #97 (Max Bortolami / David Cristini / Régis Tref) de zusterauto in een bloedstollend duel met een verschil van minder dan een tiende van een seconde aan de finish. In de derde race behaalde de zusterauto met het startnummer 98 (Daniel Kirmann / François Kirmann / Marc Vives) zijn tweede klassezege van het weekeinde, maar in tegenstelling tot zaterdag eindigde het team met de Norma ditmaal niet op het algemene podium. Bij de thuisrace van het team completeerde de AUH Motorsport Radical SR3 RSX (#177, Salem Al Nusif / Mohammed Al Nusif / Mohammed Al Hassawi) in beide wedstrijden het podium in de klasse CN1

Jordan Sanders en Mike Simpson
De 24H PROTOTYPE SERIES powered by Hankook wordt van 9-11 maart voortgezet bij de Hankook 24H SILVERSTONE in Groot-Brittannië. De volgende lange-afstandsrace is de 13e editie van de Hankook 24H DUBAI van 11-13 januari. De kalender gaat door tot in november, wanneer de serie terugkeert naar het Circuit of the Americas in Austin, Texas in de VS voor de seizoensfinale van 15-18 november. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

24H Prototype Series pb Hankook

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zondag 7 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 3x3H Dubai.