van der Horst

42 wagens nemen deel aan ELMS testdagen – Pla snelste met Krohn Ligier

Krohn Racing - Ligier JSP2 Nissan
Krohn Racing - Ligier JSP2 Nissan
42 wagens namen de voorbije twee dagen deel aan de officiële testdagen voor de European Le Mans Series op het circuit van Paul Ricard. Sebring-polesitter Olivier Pla toonde nog maar eens aan dat hij de referentie is in een Ligier JSP2 LMP2, en zette met het Krohn Racing exemplaar meteen al in de allereerste sessie op dinsdag een 1:48.100 op de tabellen. Opmerkelijk daarbij is dat de wagen was geschoeid op Michelin rubber, terwijl Dunlop het normaal voor het zeggen heeft in deze klasse.
LMP2
LMP2
In totaal daagden er 13 LMP2’s op. De Thiriet by TDS Racing Oreca 05 eindigde de test als tweede (+0.197s), terwijl Greaves Motorsport bij hun eerste outing met de Ligier de top drie volmaakte op net geen halve seconde. Ook Marc Goossens kwam in actie, zijn Murphy Prototypes Oreca 03R realiseerde de zevende chrono.

LMP3
LMP3
LMP3 nam maar liefst de helft van het veld voor zijn rekening. De baby-protoklasse werd volledig gedomineerd door de nieuwe Ligier JSP3, waarvan er dan ook 19 in actie kwamen, de twee Ginetta’s reden er in vergelijking wat verdwaasd bij en eindigden de test in de staart van het veld. Alex Brundle was primus van de klasse aan boord van één van de United Autosports Ligiers. De Race Performance Ligier van onder meer Bert Longin liet de zeventiende tijd optekenen.

AF Corse - Ferrari 458 Italia GTE
AF Corse - Ferrari 458 Italia GTE
Marco Cioci was met Ferrari 458 Italia uit de stal van AF Corse de snelste van de zeven GTE’s die kwamen opdagen voor de test. Ferrari palmde overigens de volledige top vier in, met de Proton Competition Porsche van onder meer Marco Seefried en Renger Van Der Zande op P5. Beechdean Competition moest duidelijk nog wennen aan de overstap van GT3 naar GTE en was met de enige Vantage V8 de hekkensluiter. 


--- GECOMBINEERDE UITSLAG ELMS TESTDAGEN PAUL RICARD (PDF) --- 

Foto's: ELMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op woensdag 23 maart 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons