van der Horst

4H Abu Dhabi: DKR Engineering kampioen na winst in laatste race

Ayhancan Güven, Charlie Eastwood en Salih Yoluc
Ayhancan Güven, Charlie Eastwood en Salih Yoluc
DKR Engineering eindigde de finale van de Asian Le Mans Series in stijl. Salih Yoluc, Ayhancan Güven en Charlie Eastwood hebben de tweede race van de 4 Hours of Abu Dhabi gewonnen, nadat het trio de winst plots in hun schoot geworpen kreeg in het laatste kwartier van de wedstrijd. Deze overwinning was voldoende om de titel binnen te halen en zo ook het felbegeerde ticket voor de 24 uren van Le Mans. Ook in de andere klasses was het spanning troef tot het einde, terwijl Tom Van Rompuy en Valentino Catalano hun titelkansen al aan diggelen lagen na het eerste uur.
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
In tegenstelling tot gisteren moest de wedstrijd nu maar éénmaal even geneutraliseerd worden met een full course yellow, waardoor er continu strijd was vooraan en de pitstops het verdict gaven. Alles leek er op dat Inter Europol Competition de winst zou binnenhalen voor Cool Racing en DKR Engineering, tot in het laatste kwartier alles omsloeg. De Poolse wagen verdween ineens van het voorplan na problemen met de versnellingsbak en ook Cool Racing viel weg na een stop en go penalty van een seconde. Hierdoor kreeg Eastwood de leiding en moest hij alleen Neel Jani van 99 Racing achter zich houden, met succes. De Zwitser samen met Ahmad Al Harthy en Nikita Mazepin eindigde als tweede, terwijl Cool Racing met Malthe Jakobsen en Alexandre Coigny toch nog derde eindigde.

Eindpodium 2023 Asian Le Mans Series LMP3
Eindpodium 2023 Asian Le Mans Series LMP3
In LMP3 werd het Luxemburgse team helaas geconfronteerd met de keerzijde van de medaille. Terwijl Van Rompuy zijn eerste pitstop afwerkte, moest er onverwacht aan de Duqueine gesleuteld worden en werd de wagen zelfs even in de box geduwd. De Antwerpenaar kwam terug buiten, maar lag acht ronden achter. Uiteindelijk werden hij en Catalano tiende op tien ronden van de winnaar. Vooraan waren het vooral Graff en MV2S Racing die elkaar schaduwden. Toch konden François Hereau, Xavier Lloveras en Fabrice Rossello het laken naar zich toe trekken en winnen. Achter hen was het uitkijken wat er zou gebeuren. MV2S Racing moest nog Jérôme de Sadeleer terug in de wagen zetten vanwege zijn rijtijd, maar werd daarbij in de laatste minuten voorbij gestoken door de Cool Racing Ligier. De Sadeleer, Vyatcheslav Gutak en Fabien Lavergne verloren niet alleen de winst, maar ook de titel. Beide teams kwamen hiermee in de stand op gelijke hoogte, maar MV2S Racing verloor het met een tweede plaats minder dan het Franse team.

Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3 Evo
Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3 Evo
Net zoals gisteren stond er weer geen maat op de Haupt Racing Team Mercedes. Al Faisal Al Zubair, Martin Konrad en Luca Stolz reden een dijk van een wedstrijd en konden op een moment zelfs denken aan de titel. Maar dat was buiten de Walkenhorst Motorsport BMW van Chandler Hull, Thomas Merrill en Nick Catsburg gerekend, die op een moment nog veertiende lagen maar zich gestaag terug opwerkte naar zilver. Dat was meer dan genoeg om de titel binnen te halen voor het Duitse team. Tot slot werd de GetSpeed Performance Mercedes van Raffaele Marciello, Fabian Schiller en Florian Scholze derde.

Foto's: Asian Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 19 februari 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons