van der Horst

4H Buriram: Overtuigende zege voor de Jackie Chan DC Racing Oreca

Jackie Chan DC Racing - Oreca 03R
Jackie Chan DC Racing - Oreca 03R
Ho-Pin Tung, Thomas Laurent en Gustavo Menezes hebben met de Jackie Chan DC Racing Oreca 03R op overtuigende wijze de 4 Hours of Buriram gewonnen, de derde manche van de Asian Le Mans Series 2016-2017. De wagen vertrok van op de pole en de zege kwam nooit in gevaar zelfs niet nadat de wagen een drive-through kreeg voor inhalen onder geel. Op meer dan een minuut achterstand eindigde de Algarve Pro Racing Ligier JS P2 van Roda/McMurry/Pizzitola op de tweede plaats.
  • STX Motorhomes
De laatste podiumplaats werd ingenomen door de tweede Ligier LM P2 van het Algarve Pro Racing team bemand door Munemann, Kim en Patterson. ARC Bratislava behaalde de dubbel in de LM P3 klasse met de Ginetta van Konopka/Burke/Simpson voor een identieke wagen van Muston/Calko.

DH Racing - Ferrari 388 GT3
DH Racing - Ferrari 388 GT3
In de GT klasse kwam de DH Racing Ferrari van onze landgenoot Stéphane Lémeret als eerste over de finishlijn, maar de wagen die hij deelde met Vaxivière en Rugolo kreeg een tijdstraf van 24 seconden wegens te traag te rijden in de pitlane en tuimelde alzo naar de derde plaats. De tweede Ferrari 488 van DH Racing van Rino Mastronardi, Alex Riberas en Olivier Beretta kreeg alzo de zege in de schoot geworpen. De Ferrari 488 van Team BBT (Liu/Rizzo/Pier Guidi) pakte de tweede plaats.

Foto's: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 8 januari 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons