van der Horst

4H Le Castellet: Derde zege op rij voor Thiriet by TDS Racing

Thiriet by TDS Racing - Oreca 05
Thiriet by TDS Racing - Oreca 05
De Thiriet by TDS Racing Oreca 05 van Pierre Thiriet, Mathias Beche en Mike Conway heeft nu ook de 4 Hours of Le Castellet gewonnen. De wagen startte van op de pole, pakte onmiddellijk de leiding van de wedstrijd en zou deze niet meer afstaan. De Thiriet by TDS Racing Oreca won met een ronde voorsprong op de SMP Racing BR01 van Stefano Coletti, Andreas Wirth en Julian Leal. De Dragonspeed Oreca 05 van Nicolas Lapierre, Henrik Hedman en Ben Hanley maakte het podium vol. Thiriet by TDS Racing neemt nu ook de leiding in het kampioenschap.
SMP Racing - BR01
SMP Racing - BR01
Nico Pieter en Tristan Gommendy, die de race moesten afwerken zonder Pu Jun Jin die forfait moest geven na een crash, loodsten hun Eurasia Motorsport Oreca 05 naar de vierde plaats. G-Drive Racing rijders Van der Garde/Tincknell/Dolan reden met de G-Drive Racing Gibson, naar de vijfde plaats. De eerste Ligier vinden we maar pas terug op de zesde plaats met het Greaves Motorsport exemplaar van Rojas/Canal/Berthon.

JMW Motorsport - Ferrari 458
JMW Motorsport - Ferrari 458
De zege in de LMP3 klasse ging naar de Graff Ligier JS P3 van Paul Petit, Éric Trouillet. Het Duqueine Engineering exemplaar van Hallyday/Lunardi/Droux werd tweede voor de United Autosports wagen bestuurd door Brundle/Guasch/England. De Race Performace Ligier bestuurd door ondermeer Bert Longin zag het einde van de race niet. In de GTE klasse was de overwinning voor de JMW Motorsport Ferrari 458 van Rory Butcher, Andrea Bertolini en Rob Smith, zij gingen de Formula Racing Ferrari en de Aston Martin Racing Vantage vooraf.

Foto's: ELMSDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zondag 28 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons