van der Horst

4H Le Castellet: Hitte wordt de lastigste factor

Bert Longin - Race Performance Ligier JS P3
Bert Longin - Race Performance Ligier JS P3
Dit weekend wordt in Le Castellet de vierde manche van de European Le Mans Series 2016 afgewerkt. Bert Longin is opnieuw van de partij met de Ligier JS LMP3 van het Zwitserse Race Performance, en na een vruchtbare testsessie eerder deze week blikt de Leuvenaar vol vertrouwen vooruit naar wat allicht de heetste race van het jaar wordt.
  • St. Paul
Met temperaturen die zich ver boven de dertig graden bevinden wordt de 4 uur van Le Castellet volgende zondag geen makkelijke opdracht. Alle rijders die vooraan willen meedraaien zullen fysiek tiptop in orde moeten zijn. Bij Bert Longin is dat zoals geweten geen probleem. "Toch wordt die hitte de lastigste factor van de race", stelt de Leuvenaar. "Het zou me niet verwonderen mochten er een paar rijders in de fout gaan. Wie de hele wedstrijd zonder misstap kan afwerken, die eindigt automatisch vooraan, vermoed ik."

Race Performance - Ligier JS P3
Race Performance - Ligier JS P3
Ook in Le Castellet is de LMP3-klasse met 20 bolides de grootste categorie in de race. Om in de voorste regionen te finishen zal er dus hard moeten worden gestreden en is een goed afgestelde wagen een noodzaak. "Dat zit wel goed", legt Longin uit. "Afgelopen woensdag hebben we hier in Le Castellet een testdag afgewerkt en na de middag heb ik me toegelegd in het vinden van de juiste set-up. Dat lijkt te zijn gelukt, want op vrijdagochtend tijdens de Bronze Test-sessie draaide mijn teammaat Marcello Marateotto de vierde tijd in de categorie."

"Het is ook goed dat we hier wat meer tijd hebben genomen om het weekend voor te bereiden", vervolgt Longin. "Zo moeten we niet overhaast te werk gaan en hebben we de gelegenheid gehad om wat aan teambuilding te doen. Eens met zijn allen gaan eten, samen een kartwedstrijdje afwerken, het maakt al een groot verschil. Je merkt dat het hele Race Performance-team nu een hechter blok vormt. En dat kan alleen maar positief zijn."

Kortom, alles is er klaar voor om er een succesvol weekend van te maken. "Ik denk dat we top-5 kunnen draaien, ja", klinkt het bij Longin. "Er zijn een paar wagens die er duidelijk bovenuit steken - dan denk ik in de eerste plaats aan de United Autosports-bolides met onder andere Alex Brundle - maar daarachter kunnen we ons mannetje zeker staan. Ik heb er alvast een goed oog in."
De vier uurs-race in Le Castellet begint zondagnamiddag om 14 uur en is live te volgen op de website van het kampioenschap.

Bertt Longin Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in European Le Mans Series op vrijdag 26 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons