van der Horst

4H Le Castellet: Moeilijke generale repetitie voor Bert Longin

Race Performance - Ligier JS P3
Race Performance - Ligier JS P3
De vierde manche van de European Le Mans Series in het Zuid-Franse Le Castellet werd een lastig weekend voor Bert Longin en de Ligier JS LMP3 van het Zwitserse Race Performance. Een probleem met de benzinetoevoer maakte een voortijdig einde aan de race, maar het is beter nu technische problemen te hebben dan tijdens de volgende manche, Berts thuiswedstrijd in Spa-Francorchamps.
Met temperaturen die zich ver boven de dertig graden bevinden werd de 4 uur van Le Castellet geen makkelijke opdracht. Fysiek werden er zware eisen gesteld aan de rijders, maar jammer genoeg kreeg Bert Longin niet de gelegenheid de vruchten te plukken van zijn doorgedreven fysieke voorbereiding. "De wagen had eerder in het weekend al wat tikken gekregen en in de race begaf de brandstoftoevoer het", legt Longin uit. "Jammer, want we hadden toch al wat plaatsten in onze categorie weten te winnen."

Bert Longin
Bert Longin
Een weekend om te vergeten dus, en daarom blikt Bert Longin ook al vooruit naar de volgende manche van de ELMS, op 25 september in Francorchamps. "Een piste die ik door en door ken, en waar we samen met het team dus een perfecte afstelling zouden moeten kunnen vinden", stelt Longin. "De generale repetitie in Le Castellet was dan wel niet al te goed, nu moeten we werken voor een heel sterke prestatie in Spa."

Allen daarheen zouden we zo zeggen!

Bert Longin Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in European Le Mans Series op maandag 29 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons