van der Horst

4H Le Castellet: Pole voor de Thiriet by TDS Racing Ligier JS P2

Thiriet by TDS Racing - Oreca 05
Thiriet by TDS Racing - Oreca 05
Mathias Beche plaatste op het circuit van Paul Ricard de Oreca 05 van Thiriet by TDS Racing op de pole. De Zwitser legde een ronde af in 1:47.033 en ging daarmee de Dragonspeed Ligier van Nicolas Lapierre vooraf met meer dan vier tiende seconde. De derde tijd ging naar de Ligier JS P2 van Greaves Motorsport, maar die wagen moest al meer dan een seconde toegeven op de tijd van Beche. Geen geluk voor Bert Longin, de Race Performance Ligier JS P3 kwam niet verder dan de 37ste tijd algemeen (18de in LMP3) op 38 deelnemers .
Tockwith Motorsports - Ligier JS P3
Tockwith Motorsports - Ligier JS P3
De SMP Racing BR01 bestuurd door Stefano Coletti sloot de kwalificatie af op de vierde plaats. De derde startrij zal gedeeld worden door de Algarve Pro Racing Ligier JS P2 en de Murphy Prototypes Oreca 03. De snelste tijd in de LMP3 klasse werd neergezet door Nigel Moore met de Ligier van Tockwith Motorsports, hij klokte af op 1:54.006, een dertiende tijd algemeen. De Ligier’s van Graff Racing en Panis Barthez Competition volgden in het klassement.

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Darren Turner was dan weer de snelste bij de GTE’s, met een tijd van 1:56.285 ging de Aston Martin de Ferrari 458 Italia van AT Racing vooraf die een tijd van 1:56.483 liet optekenen. De derde chrono was voor de AF Corse Ferrari #55.

UITSLAG KWALIFICATIE 4 UUR VAN LE CASTELLET

Foto's: ELMS Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zaterdag 27 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons