van der Horst

4H Red Bull Ring: Bert Longin blikt terug op de race

Race Performance - Ligier JS P3
Race Performance - Ligier JS P3
Dit weekend werd in het Oostenrijkse Spielberg de derde manche van de European Le Mans Series afgewerkt. Voor Bert Longin en zijn kompanen bij Race Performance begon het weekend slecht, maar na een foutloze race werd in de LMP3-categorie van de 19de en laatste positie naar de zesde plek aan de streep gereden. Goed voor belangrijke punten in het kampioenschap, waar Longin nu negende staat.
  • Dreamdrive
Na Silverstone en Imola trok de ELMS-karavaan dit weekend naar de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Een omloop die Bert Longin niet kende, maar waar zijn Zwitserse Race Performance renstal eerder met succes had getest.

Race Performance - Ligier JS P3
Race Performance - Ligier JS P3
"We waren er dan ook van overtuigd dat we hier mooie dingen konden laten zien", stelt Bert Longin. "Maar tijdens de kwalificaties zonk de moed in mijn schoenen toen ik zag hoe Giorgio Maggi onze Ligier na amper twee ronden aan de kant moest zetten. Aandrijfas stuk. We mochten meteen als allerlaatste van de 19 LMP3's vertrekken."


Maar bij Race Performance bleven ze niet bij de pakken zitten. Marcello Marateotto - de Bronze rijder van het trio - zou zijn verplichte twee stints als eerste en laatste afwerken, Maggi en Bert Longin zouden respectievelijk het tweede en derde wedstrijduur voor hun rekening nemen.

Bert Longin
Bert Longin
"En alles viel op zijn plaats", glunderde Longin. "De Red Bull Ring is niet meteen een lange piste, en met in totaal 38 bolides aan de start krijg je dus heel wat verkeer te verwerken. Er vielen dan ook nogal wat incidenten te noteren. Maar niet bij ons. We hielden onze neus schoon, reden een strakke race en werden na onze rush van op de laatste plaats beloond met een zesde plek in LMP3. In een hoogstaand kampioenschap als dit, zeker een topprestatie."

"Ik was vooral onder de indruk van wat Marcello hier heeft laten zien", besluit Longin. "Hij was met voorsprong de beste Bronze-rijder van het hele startveld en zijn rondetijden waren meer dan correct. Ik denk dat Marcello nu het juiste recept heeft gevonden om goed te presteren en dat stemt me zeer optimistisch voor het vervolg van het seizoen."

De volgende manche van de European Le Mans Series wordt op 28 augustus in het Franse Le Castellet afgewerkt.

Bert Longin Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in European Le Mans Series op maandag 18 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons