van der Horst

4H Silverstone: Thiriet by TDS Racing snelste in vrije trainingen - Bert Longin maakt debuut in LMP3

Race Performance - Ligier JS P3
Race Performance - Ligier JS P3
Niet minder dan 44 wagens tekenen present voor de eerste manche van de European Le Mans Series op het circuit van Silverstone. Vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma en het was tweemaal de Oreca 05 van Thiriet by TDS Racing die de snelste tijd neerzette. Bert Longin maakt dit weekend zijn debuut in serie, hij neemt er het stuur van een Ligier JS P3 LMP3 van Race Performance die hij deelt met Marcello Marateotto en Giorgio Maggi.
  • Skylimit Events
Duqueine Engineering - Ligier JS P3 LMP3
Duqueine Engineering - Ligier JS P3 LMP3
De eerste sessie werd betwist op een natte piste en het was de Thiriet by TDS Racing Oreca van Pierre Thiriet, Ryo Hirakawa en Mathias Beche die zich comfortabel bovenaan de tabellen nestelde met een rondetijd van 2:08.679. De Greaves Motorsport Ligier JS P2 van de Memo Rojas, Julien Canal en Jakub Giermaziak klokte af als tweede op 0.555 seconde. Met de BR01 van SMP Racing op de derde plaats kregen we drie verschillende merken in de top drie. De snelste LMP3 bolide was de Duqueine Engineering Ligier JS P3 van Dino Lunardi, David Droux en David Hallyday met een elfde tijd in 2:13.329. De Ligier van Bert Longin reed een eenendertigste chrono en sloot daarmee de top vijftien in de klasse af. De snelste GTE wagen was de Aston Martin van Howard/Turner/MacDowall.

JMW Motorsport - Ferrari 458 Italia GTE
JMW Motorsport - Ferrari 458 Italia GTE
Ook in de tweede vrije sessie stond er geen maat op de Thiriet by TDS Racing Ligier die ditmaal op een opgedroogde baan een tijd van 1:49.320 liet optekenen zowat twee seconden sneller dan de Ligier van DragonSpeed. De derde tijd was ditmaal voor de Morgan van Pegasus Racing. Met de  Duqueine Engineering Ligier vonden we in de LMP3 klasse ook opnieuw dezelfde wagen bovenaan. Plaatsen twee en drie waren voor de Ligier’s van Graff Racing. Een dertigste tijd was er voor de wagen van Bert Longin. Ferrari domineerde de GTE klasse met op de twee eerste plaatsen de 458’s van respectievelijk AT Racing en JMW Motorsport.

Foto's: Arne Simons & ELMS
   • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons