van der Horst

4H Spa: 35 wagens aan de start

start 2016 ELMS 4H Spa
start 2016 ELMS 4H Spa
Voor het tweede jaar op rij brengt de European Le Mans Series een bezoek aan Spa-Francorchamps, dat het strijdtoneel vormt voor de voorlaatste manche. Net als in Paul Ricard staan er weer 35 wagens op de deelnemerslijst, waarvan er 12 uitkomen in de topklasse LMP2. De G-Drive Racing Oreca 07 van kampioenschapsleiders Léo Roussel en Memo Rojas verwelkomt wederom Ryo Hirasawa, die tijdens de laatste twee races werd vervangen door Nicolas Minassian. Zij verdedigen in de Ardennen een voorsprong van 12 punten op Filipe Albuquerque, Will Owen en Hugo De Sadeleer in de United Autosports Ligier JSP217 #32. Helaas komen er geen Belgen in actie in het kampioenschap.
start 2016 ELMS 4H Spa
start 2016 ELMS 4H Spa
Het merendeel van het veld bestaat naar goede gewoonte uit LMP3's, waarvan er in Spa 17 aan de start verschijnen. De Ligier-dominantie in deze klasse is nog steeds overweldigend, al wordt Norma ook vertegenwoordigd met vier exemplaren van de M30. Naast al dat proto-geweld zullen er ook weer zes GTE-bolides op de baan te zien zijn, deze klasse wordt momenteel aangevoerd door de TF Sport Aston Martin V8 Vantage Nicki Thiim, Euan Hankey en Salih Yoluc.

European Le Mans Series Promo Girls
European Le Mans Series Promo Girls
Naast de ELMS komen ook de Michelin Le Mans Cup en Formule Renault Eurocup in actie dit weekend. De ELMS werkt op vrijdag een eerste vrije training af, gevolgd door een tweede zatervoormiddag en de kwalificaties in de vroege namiddag. Het weekend wordt op zondag afgesloten met de 4 Hours of Spa-Francorchamps, die om 12 uur van start gaat.

>>> DEELNEMERSLIJST ELMS 4H SPA (PDF) <<<
>>> TIMING ELMS 4H SPA (PDF) <<< 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op donderdag 21 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons