van der Horst

4H Spa: Cool Racing blijft topteams voor

Cool Racing - Oreca 07-Gibson
Cool Racing - Oreca 07-Gibson
In een zeer geanimeerde kwalificatiesessie van de 4 Hours of Spa was het de Cool Racing Oreca dat met de pole ging lopen. Het Zwitserse team liet de taak over aan invaller Charles Milesi en de Fransman zal morgen met Alexandre Coigny en Nicolas Lapierre vooraan starten. Naast hen zal de United Autosports Oreca van Phil Hanson, Jonathan Aberdein en Tom Gamble staan, terwijl Team WRT met Robert Kubica, Louis Delétraz en Yifei Ye als derde starten. De sessies liepen wel enorm lang uit nadat er tot tweemaal toe een crash was op de top van de Raidillon.
  • VR Racing
De sessie bij de LMP2's lag al snel stil nadat Nicolas Jamin de United Autosports Oreca #32 de controle verloor over zijn stuur en zwaar in de bandenmuur vloog op de top van de Raidillon. Overigens de tweede crash op die plaats, nadat er al eerder veel tijd uitgerekt moest worden wanneer de Racing Experience Ligier uit de LMP3-klasse op exact dezelfde plaats de bandenmuur raakte. Kans dat we die wagen morgen in actie zullen zien is daarom klein. Eens de sessie op gang kwam leek het tussen de vaste namen te gaan voor de pole, totdat Milesi verraste en de pole wegkaapte voor de United Autosports #22 en de Team WRT #41. De IDEC Sport Oreca van Paul Lafargue, Paul Loup Chatin en Patrick Pilet eindigde als vierde. Wie wel moet achtervolgen is de G-Drive Racing Aurus. Nyck de Vries geraakte niet verder dan een zevende plaats.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
In een ingekorte sessie bij de LMP3's stond er geen maat op Laurents Hörr. De Duitser bleef met zijn DKR Engineering Duqueine ronde na ronde verbeteren en hield de Inter Europol Competition Ligier van Ugo de Wilde op ruime afstand. Hiermee start Hörr samen met Matthieu de Barbuat voor een vierde keer op rij vanaf pole. De United Autosports Ligier van Wayne Boyd, Robert Wheldon en Edouard Cauhaupe start als derde, terwijl de Graff Ligier van Eric Trouillet, Sébastien Page en David Droux als vierde geklasseerd werd.

Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Geen crashes bij de LMGTE's, maar meer een probleem met het overschrijden van de circuitlimieten. Zo heeft bijvoorbeeld de Proton Competition Porsche van Matt Campbell geen tijd op de tabellen gezet, gezien al zijn rondes geschrapt werden. Hij was overigens niet de enige, maar wie wel een snelle ronde op de baan afwerkte was Richard Lietz, al op zes minuten van het einde. Hierdoor start de groene Proton Competition Porsche met naast Lietz ook Michael Fassbender en Felipe Laser, net zoals vorig jaar vanaf pole. De Iron Lynx Ferrari van Matteo Cressoni, Rino Mastronardi en Miguel Molina kwam wederom tekort voor de pole en zal vanaf een tweede plek starten. De AF Corse Ferrari van François Perrodo, Emmanuel Collard en Alessio Rovera start vanaf een derde plek, terwijl de Iron Lynx Ferrari van Claudio Schiavoni, Giorgio Sernagiotto en Paolo Ruberti de tweede startrij vervolledigt.

Morgen gaat de race van start om 11 uur en is live en integraal te volgen op de verschillende kanalen van de European Le Mans Series.

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 18 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons