van der Horst

4H Spa: Graff Racing wint tumultueuze race

Graff Racing - Oreca 07
Graff Racing - Oreca 07
Graff Racing heeft een tumultueuze tweede editie van de 4 Hours of Spa op haar naam geschreven. De Oreca 07 #40 van Richard Bradley, Gustavo Yacaman en James Allen haalde het in de voorlaatste manche van de European Le Mans Series met amper 0.581s voorsprong op de G-Drive Racing Oreca en dit na een drive-through in de allerlaatste ronde. De race werd gekenmerkt door heel wat incidenten en neutralisaties, waarbij vooral LMP3 wagens betrokken waren.
G-Drive Racing - Oreca 07
G-Drive Racing - Oreca 07
Bradley was er in de slotfase in geslaad om een voorsprong van zo'n 20 seconden uit te bouwen toen de wedstrijdleiding een verplichte passage door de pitstraat oplegde voor een foutief inhaalmanoeuvre op de SMP Racing Dallara P217. De G-Drive Oreca van kampioenschapsleiders Ryo Hirakawa, Léo Roussel en Memo Rojas kreeg daardoor de zege nog bijna in de schoot geworpen. Het podium werd vervolledigd door de SMP Racing Dallara die de vorige manche in Paul Ricard nog won. Eerste niet-Oreca was de United Autosports Ligier JS P217 Gibson op P4.

Spirit of Race - Ferrari 488 GTE
Spirit of Race - Ferrari 488 GTE
AT Racing domineerd de LMP3-klasse met de Ligier JS P3 van Mikkel Jensen en vader en zoon Alexander Talkanitsa. De Duqueine Engineering Norma M30 werd tweede voor de United Autosports Ligier #2, die overigens nog steeds de puntentelling aanvoert. De mager bezette GTE-klasse werd gewonnen door de Spirit of Race (lees AF Corse) Ferrari 488 GTE van Andrea Bertolini, Gianluca Roda en Giorgio Roda, voor het JMW exemplaar van Will Stevens, Jody Fannin en Smith.

Foto's: Vincent Wouters & Niels Vaeck

>>> UITSLAG ELMS 4H OF SPA (PDF) <<<

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 24 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Powercars

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons