van der Horst

50 Jaar Circuit Zolder: Uitslag opgeschort - Moest First Motorsport gewonnen hebben?

First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
In het persbericht dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondagavond nog de wereld instuurde, wordt duidelijk gemaakt dat de koersdirectie en/of chronometrage een foute beslissing nam door de top 3 binnen te roepen voor een stop & go wegens een te korte pitstop. Hierdoor wordt de uitslag voorlopig opgeschort en zal de RACB in de komende dagen uitsluitsel geven over het resultaat.
Jo Jamers, met piloten Bert Longin en Frank Beliën waren een van de slachtoffers. De teambaas van First Motorsport geeft tekst en uitleg.

Jo Jamers
Jo Jamers
"Als we onze berekeningen bekijken, zijn wij de enigen die niet moesten binnen komen voor een stop & go en dus hadden we de koers moeten winnen indien alles in goede banen werd geleid door de koersdirectie. Er was gezegd dat de verplichte 80 seconden pit in & out werden berekend vanaf de kegels die de koersdirectie zelf plaatste. Blijkbaar heeft de chronometrage pas de tijd opgenomen vanaf de lijn van start-finish die doorloopt. De kegels stonden er een eind voor en dit maakt een verschil van zes seconden. Wij reden buiten op 81 seconden volgens onze berekening en dus op 75 seconden volgens de berekening van de koersdirectie. De twee andere teams reden buiten 69 en 67 seconden. Als ik daar nu die zes seconden verschil bij tel, komen ze nog niet aan 80 verplichte seconden. Dus naar mijn mening zijn de twee andere teams wel terecht gestraft, terwijl wij op de piste moesten blijven en zodoende de wedstrijd winnen", besluit Jo Jamers.

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 30 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 50 Jaar Circuit Zolder.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons