van der Horst

50 Jaar Circuit Zolder: Max Van Splunteren wint race 1

Melroy Heemskerk - Max Van Splunteren - Bert Longin
Melroy Heemskerk - Max Van Splunteren - Bert Longin
Max Van Splunteren heeft de eerste wedstrijd gewonnen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in het kader van de 50 Jaar Circuit Zolder meeting. Onze Noorderbuur ging landgenoot Melroy Heemskerk vooraf, terwijl Bert Longin het podium nog een Belgisch tintje gaf. Het was nochtans Jeffrey Van Hooydonk die geruime tijd soeverein op de zege leek af te stevenen in de eerste PGCCB-race te Circuit Zolder, maar de puntenleider bleek bij de start iets te snel uit te blokken te zijn geschoten en werd bedacht met een drive-through penalty.
  • Powercars
Bert Longin (Porsche 997 GT3 Cup) - Melroy Heemskerk (Porsche 997 GT3 Cup)
Bert Longin (Porsche 997 GT3 Cup) - Melroy Heemskerk (Porsche 997 GT3 Cup)
Van Hooydonk zou enkele ronden later ook volledig uit de wedstrijd vallen met een defecte gaskabel, maar pakt dankzij een zesde plaats in de klasse toch nog 10 punten. Ook het punt verbonden aan het klokken van de snelste wedstrijdronde ging naar de DVB-Racing rijder en daarmee blijft Van Hooydonk de tussenstand aanvoeren met een marge van 15 punten op teamgenoot Abbott en 16 op Heemskerk. Bert Longin streed ondertussen met het mes tussen de tanden om de tweede podiumplaats. Een pirouette in de Bianchi bocht deed Longin echter de aansluiting met Heemskerk verliezen en dus finishte de First Motorsport Porsche op een derde plaats, op twintig seconden van de zegevierende Van Splunteren. Op zondag staat er nog een tweede sprintrace over vijfentwintig minuten en een semi-endurance wedstrijd van vijftig minuten op de planning.

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 30 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 50 Jaar Circuit Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons