van der Horst

56 wagens voor Endurance Cup, recordveld voor Sprint Cup

2022 Totalenergies 24 Hours of Spa
2022 Totalenergies 24 Hours of Spa
Vandaag maakte SRO de deelnemerslijsten bekend voor de Fanatec GT World Challenge Europe-campagne van 2023. Dat het Europese kampioenschap nog steeds goed draait, blijkt uit de cijfers die de organisatie van Stéphane Ratel kan voorleggen voor dit seizoen. 56 wagens zullen een volledig seizoen betwisten in de Endurance Cup, terwijl er met 40 bolides een record gebroken is in de Sprint Cup, al zal dat aantal niet voor alle races gelden.
Een stijging met vijftien wagens maakt dat dit jaar een recordjaar wordt voor de GT World Challenge Europe Sprint Cup. Al is de verklaring niet ver te zoeken, het populaire ADAC GT Masters paste zijn regels aan, waardoor er een heel pak teams overliepen naar het Europees kampioenschap. Hoewel er vijf wedstrijden op het programma staan, zal de Bronze Cup niet van de partij zijn tijdens twee daarvan. Zo reizen deze niet af naar Brands Hatch en Zandvoort, dit vanwege plaatsgebrek in de pits en paddock. Hiermee komen we op 29 deelnemers voor het algemeen kampioenschap.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Audi is het best vertegenwoordigd op de grid in beide kampioenschappen. Het meest succesvolle merk in de GT World Challenge Europe ziet elf stuks in beide kampioenschappen aan de start verschijnen. Daarbij ook drie wagens voor Comtoyou Racing en twee voor Boutsen VDS. Achter Audi volgt Mercedes, dat maar met zes wagens richting Sprint trekt, maar wel evenveel bolides inzet als zijn Duitse concurrent in Endurance. BMW breidde zijn effectieven gevoelig uit, met dank aan Team WRT. Gezien zij al vier wagens inzetten in beide kampioenschappen, zorgen zij al minstens voor de helft van het totale aantal wagens van het merk uit Beieren. De overige vijf merken zijn Porsche (vier Sprint en negen Endurance), twee varianten van Ferrari (vier in Sprint en Endurance), Honda (twee in Sprint), Lamborghini (vier in Sprint en acht in Endurance) en McLaren (vier in Sprint en vijf in Endurance). Aston Martin is helaas de grote afwezige op de deelnemerslijst.

Op dit moment draait de officiële Prologue op volle toeren in Le Castellet, terwijl het seizoen start op 22 en 23 april in Monza.

--- Deelnemerslijst Endurance Cup ---
--- Deelnemerslijst Sprint Cup ---
--- Deelnemerslijst Algemeen kampioenschap ---

Foto's: Geert Franquet - Team WRTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe op woensdag 8 maart 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons