van der Horst

600 km Spa: Bert Longin op zoek naar revanche

Bert Longin - International GT Open
Bert Longin - International GT Open
Komend weekend trekt de International GT Open naar het mooiste circuit ter wereld. Bert Longin rijdt in Francorchamps een thuisrace, al is hij er van overtuigd dat dat hem niet te veel voordeel zal opleveren. Maar de Leuvenaar is wel gebeten op revanche.
“Ik ben een vechter”, stelt een opvallend ernstige Bert Longin als we hem naar zijn ambities voor het raceweekend in Francorchamps vragen. “Vanaf ik achter het stuur kruip, trek ik voluit ten aanval. En deze keer zal me dat heel veel deugd doen.”

Het moge duidelijk zijn: Longin heeft de recente nederlaag in de 24 Uur van Zolder nog niet helemaal verteerd. Voor de start leek daar nochtans alles op zijn plaats om een klinkend resultaat neer te zetten, maar pech besliste er anders over.

“Daarom wil ik me voor dit weekend niet aan voorspellingen wagen”, gaat Longin verder. “Ik wil vooral Zolder volledig uit mijn lijf rijden en dan zien we wel. Deze meeting doet me zo een beetje denken aan de FIA GT-races in Francorchamps. Daar kwamen we ook altijd als favoriet aan de start, maar de wedstrijd moest toch altijd eerst gereden worden.”

Ook nu wordt Longin links en rechts naar voor geschoven als kandidaat-winnaar voor de beide GT Open-races, vooral omdat Francorchamps in het internationale startveld een thuisrace heet te zijn voor de Leuvenaar. En hij dus in het voordeel zou zijn.

Bert Longin
Bert Longin
“Vergeet dat maar snel”, stelt Longin onomwonden. “De startlijst al eens goed bekeken? Daar stikt het van mannen met ervaring in Francorchamps. Of het nu uit de endurance is, of uit de GP2. Neen, Diederik en ik zullen hier even hard moeten trappen als elders. Maar daar ben ik klaar voor. Ik ben er op gebrand om één en ander recht te zetten.”

De GT Open races worden verreden op zaterdag (16 uur) en zondag (12u10). Nadien komt Bert Longin ook nog in actie tijdens het hoogtepunt van de meeting, de 600 km. of Spa. Daar bestuurt hij zijn gebruikelijke Audi R8 uit het BRCC-kampioenschap. De wedstrijden van de GT Open zijn live te volgen op de website van het kampioenschap, www.gtopen.net, of op Motors TV. Of u kan de wedstrijden ook live bijwonen uiteraard. De inkom in Francorchamps is gratis.

Bert Longin Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op vrijdag 6 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons