van der Horst

6H COTA: Vrije trainingen: Audi snelste op het droge - Toyota in de regen

Audi R18 e-tron quattro
Audi R18 e-tron quattro
Audi heeft na de vrije trainingen het beste zicht op de snelste tijd in de kwalificaties die vannacht worden gereden. Zowel in de eerste als in de derde training was de R-18 e-tron quattro een stuk sneller dan zowel de Toyota TS040 Hybrid als de Porsche 919 Hybrid. De snelste tijd ging naar Loïc Duval die met de #1 Audi een 1:49.480 liet noteren in de derde en laatste sessie. De #2 Audi volgde op meer dan zes tienden terwijl de concurrentie al meer dan een seconde toegaf. De tweede sessie viel letterlijk in het water en toen werden de rollen omgedraaid. De Toyota #8 van Nicolas Lapierre, Anthony Davidson en Sébastien Buemi was anderhalve seconde sneller dan de #1 Audi.
  • De Swert Opticiens
in de LMP2-klasse maakte ESM met hun HPD ARX 03B een uitstekend debuut in de eerste training door onmiddelijk een seconde sneller te zijn dan de Ligier JS P2 van G-Drive Racing. In de laatste training nam het Russische team toch de bovenhand met dank aan een 1:56.601 van Olivier Pla. De tweede tijd ging naar de Oreca 03R-Nissan van KCMG vóór de HPD.

Zowel in GTE-Pro als in GTE-Am gaat het voorlopig voor de wind bij Aston Martin. Het Britse merk domineert met hun Vantage V8 de concurrentie met in de laatste sessie de #99 vóór de #97. De derde tijd in de laatste training ging naar de Ferrari 458 Italia van AF Corse met wereldkampioen Gianmaria Bruni en Toni Vilander. Dan kwamen de beide Porsches van Manthey terwijl de officiële Chevrolet Corvette C7.R twee seconden moest toegeven op de snelste Aston Martin. Ook in GTE-Am ging de snelste tijd naar een Aston Martin terwijl het Belgische Prospeed Competition hun Porsche 911 RSR op de vijfde plaats kregen.

--- UITSLAG VRIJE TRAININGEN FIA WEC AUSTIN ---


Foto: Audi AG  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons