van der Horst

6H COTA: Ook ESM maakt gastoptreden - Corvette met Amerikaanse line-up

ESM - HPD ARX-03b
ESM - HPD ARX-03b
Nadat vorig week al bekend raakte dat Corvette Racing een gastoptreden zal maken in de FIA WEC Six Hours of Circuit of The Americas, volgde Extreme Speed Motorsports dat voorbeeld door een deelname met een van hun HPD ARX-03b LMP2’s te bevestigen. ESM komt normaal gezien met twee wagens uit in de prototype klasse van het Tudor United Sportscar Championship (TUSC), maar verhuist in Austin de bolide die het slechtst geklasseerd staat in het kampioenschap naar de hoofdact van het weekend, de FIA WEC manche, die amper 2 uur na het TUSC plaatsvindt.
Ryan Dalziel, Scott Sharp en Ed Brown vormen het te duchten rijderstrio van dienst, al zal het voor ESM voornamelijk zaak zijn om zich zo snel mogelijk aan te passen aan het nieuwe Dunlop rubber en de aangepaste configuratie van de wagen. “De wagen in kwestie is zo goed als uitgeteld in het TUSC-kampioenschap, terwijl de #2 nog steeds een kans maakt,” verklaarde (mede-)teameigenaar Scott Sharp. “De timing liet ons toe om in het WEC te racen en we willen zien hoe we het er vanaf brengen tegen op zo’n hoog niveau. Het zal een leerrijke ervaring zijn voor ons, een goede manier om het kampioenschap te verkennen…” 

Corvette Racing bevestigde dan weer de line-up van de Corvette C7.R die het zal inzetten in GTE-Pro. Tommy Milner krijgt op de wagen het gezelschap van de broers Ricky en Jordan Taylor, om een volledig Amerikaanse bemanning te vormen. Voor Ricky Taylor wordt het meteen het debuut op de C7.R. De wagen wordt gesponsord door Konica Minolta en Michelin.

Foto: ESM
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons