van der Horst

6H Fuji: Toyota domineert in eigen land - WRT primus in LMP2

Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybride
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybride
Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa bezorgden vanochtend Toyota de thuiszege tijdens de 6 Hours of Fuji. De startnummer 8 had op de streep een voorsprong van meer dan een minuut op de zusterwagen #7 van Conway, Kobayashi en Lopez. Doordat de Alpine #36 van Negrao, Lapierre en Vaxivière pas als derde binnenkwam moeten zij de leiding van het kampioenschap nu delen met de winnaars van vandaag en dat in het zicht van de seizoensfinale in Bahrein begin november.
  • St. Paul
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
De beide Peugeot's 9X8 kenden opnieuw problemen, net als in Monza, maar beide bolides zagen dit keer wel de finishvlag. De #93 (di Resta, Jensen, Vergne) zelfs als vierde algemeen, net voor de winnende LMP2, de WRT Oreca #31 van Dries Vanthoor, Robin Frijns en Sean Gelael. Met nog een handvol minuten op de klok moest Will Stevens in de JOTA Oreca #38 nog enkele liters brandstof gaan halen en zo kon WRT het laken naar zich toetrekken.

Sarah Bovy
Sarah Bovy
In GTE Pro was Ferrari de beste, met de #51 (Pierguidi, Calado) voor de #52 (Molina, Fuoco). Beide Porshe's finishten als derde en vierde voor de Corvette. In Am kwamen de Iron Dames (Ferrari #85), met ondermeer Sarah Bovy, een halve minuut tekort voor de zege, die naar de TF Sport Aston Martin #33 ging. Een tweede plaats dus voor de roze Ferrari, Jan Heylen (Dempsey Proton Porsche #88) eindigde als 9e in Am.

Foto's: Toyota Gazoo Racing & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zondag 11 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Fuji.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons