van der Horst

6H Nürburgring: Opnieuw Porsche in FP2 maar ook zware crash voor #2

De Porsche #2 liep bij de impact vooral vooraan heel wat schade op
De Porsche #2 liep bij de impact vooral vooraan heel wat schade op
Porsche nam in de late namiddag op een bewolkte maar droge Nürburgring opnieuw het commando in handen, zij het met slechts een zeer klein verschil van 14 duizendsten op de Audi #7. Het was de Porsche met startnummer 1 die ditmaal de beste was nadat de zusterwagen na ongeveer een halfuur zwaar van de baan ging in de eerste bocht. Een kapotte remschijf linksvoor was de oorzaak dat Romain Dumas hard in de bandenstapels terecht kwam.
  • Dreamdrive
G-Drive Racing Oreca Nissan
G-Drive Racing Oreca Nissan
Het verschil tussen Porsche en Audi is dus miniem terwijl ook Toyota met de nummer 6 net binnen de seconde van de besttijd blijft, net als de onfortuinlijke Porsche van Dumas. In LMP2 zette G-Drive Racing de toon terwijl GTE-Pro ditmaal voor Aston Martin was. Het duo Richie Stanaway - Darren Turner ging de beide AF Corse Ferrari's vooraf, in GTE-Am was het team van Amato Ferrari echter wel de beste met de startnummer 83.

--- Uitslag Tweede Vrije Training 6H Nürburgring 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 22 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons