van der Horst

6H Nürburgring: Toyota pakt zeer nipt de pole - Porsche wel snelste in GTE

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
De Toyota van Kamui Kobayashi, Mike Conway en Jose Maria Lopez pakte deze namiddag zeer nipt de pole voor de 6 Hours of Nürburgring, nota bene de thuiswedstrijd van grote concurrent Porsche. De verschillen waren bijzonder klein; de beide Porsche's kwamen respectievelijk 154 en 160 duizendsten van een seconde tekort voor de eerste startplaats. De tweede Toyota volgde op een halve seconde.
  • De Swert Opticiens
G-Drive Racing - Oreca 07 Gibson
G-Drive Racing - Oreca 07 Gibson
Ook in LMP2 was het spannend voor de pole; de G-Drive Racing Oreca #26 van Rusinov, Thiriet en Hanley had maar één tiende van een seconde bonus op de Jackie Chan DC Racing Oreca #38 van Tung, Jarvis en Laurent. De tweede startrij is voor de beide Vaillante Rebellions.



Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In GTE Pro ging de pole wél naar Porsche, Michael Christensen en Kevin Estre waren de snelsten in de startnummer 92. Het Deense duo Nicki Thimm en Marco Sorensen in de Aston Martin #95 kon nipt een een-tweetje van Porsche vermijden door zich tussen de polesitter en de zusterwagen van Rchard Lietz en Fred Mackowiecki te wringen. De eerste Ford is de startnummer 66 op de vierde plaats, gevolgd door de snelste Ferrari, de #71, op de vijfde stek.

Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
Geen verrassing in GTE Am, waar het wederom de Aston Martin #98 van Lamy, Lauda en Dalla Lana is die van de beste startplaats aan de race mag beginnen. De Dempsey-Proton Porsche #77 van Ried, Cairoli en Dienst mag mee plaatsnemen op de eerste startrij.


Foto's: Racing International Photography & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 15 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons