van der Horst

6H Shanghai: Nipte pole voor Porsche - Ford boven in GTE

Mark Webber en Brendon Hartley
Mark Webber en Brendon Hartley
Vanmorgen was de strijd voor de pole in Shanghai erg spannend, alle zes LMP1-fabriekswagens bleven immers binnen de zes tienden van een seconde van elkaar. Het waren uiteindelijk de afscheidnemende Mark Webber en zijn landgenoot Brendon Hartley in de Porsche #1, bijgestaan door Timo Bernhard, wiens gemiddelde tijd net ietsje beter was dan die van de Toyota #5 van Davidson, Buemi en Nakajima. De snelste Audi, de startnummer 8 van Di Grassi, Duval en Jarvis, tikte als derde aan.
Ford GT
Ford GT
De leider in het WK, de Porsche #2 van Jani, Lieb en Dumas, eindigde pas als zesde en moet dus morgen ook de tweede Toyota en de tweede Audi voor zich dulden op de startgrid. In LMP2 was de besttijd voor de Manor #44 van Rao, Bradley en Lynn terwijl er in GTE-Pro geen maat leek te staan op de Ford's, de #67 van Priaulx en Tincknell was een zucht sneller dan de #66 van Mücke en Pla. In GTE-Am was de pole eens te meer voor de Aston Martin #98 van Dalla Lana, Lamy en Lauda.

--- Uitslag Kwalificatie FIA WEC 6h of Shanghai 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 5 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Shanghai.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons