van der Horst

6H Shanghai: Porsche pakt zege en constructeurstitel

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard pakten de zege in Shanghai in de Porsche #1 en haalden zo de tweede constructeurstitel op rij binnen voor het merk uit Stuttgart. Hun vierde zege in de laatste vijf wedstrijden, doch hun teamgenoten Neel Jani, Marc Lieb en Romain Dumas in de Porsche #2, die ondermeer zegevierden in Le Mans, houden de leiding in het kampioenschap stevig in handen dankzij een vierde plaats vandaag.
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Het trio kon ook de rijderstitel vandaag al binnenslepen maar daar stak concurrent Toyota een stokje voor door als tweede en derde te eindigen. De #6 van Sarrazin, Conway en Kobayashi finishte op net geen minuut van de winnaar en behoudt zo een waterkans op de titel, zij werden bijna in formatie gevolgd door de startnummer 5 van Davidson, Buemi en Nakajima. Audi had dan weer een wedstrijd om snel te vergeten, met als dieptepunt van misschien wel het hele seizoen een contact tussen de beide wagens waardoor de #7 heel veel tijd verloor. Een troosteloze vijfde en zesde plaats was hun deel.

Signatech Alpine A460 - Nissan
Signatech Alpine A460 - Nissan
In LMP2 was het nog eens G-Drive Racing dat met Rusinov, Stevens en Brundle de zege pakte, maar de als vierde geklasseerde Alpine #36 van Lapierre, Richelmi en Menenzes pakte met alleen de wedstrijd in Bahrein nog op de kalender al de titel. In GTE-Pro bleef de Ford hegemonie na de kwalificaties intact, de #67 van Priaulx en Tincknell haalde het van de zusterwagen #66 van Mücke en Pla. De Ferrari van Bruni en Calado kon nog net een podium uit de brand slepen, terwijl de GTE-Am zege andermaal was weggelegd voor de Aston Martin #98 van Dalla Lana, Lamy en Lauda.

--- Uitslag FIA WEC 6 Hours of Shanghai 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zondag 6 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Shanghai.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons