van der Horst

6H Spa: Eventposter, ticketprijzen en timing

6H Spa: De race in beeld gebracht <strong>(UPDATE)</strong>
De WEC 6 Hours of Spa is nog goed twee maanden verwijderd van ons, hoog tijd dus voor de eerste informatie omtrent een van de belangrijkste raceweekends van ons land. Naar goede gewoonte mag de Belgische manche van het WK rekenen op een aangedikt deelnemersveld in de aanloop naar Le Mans, en dat is dit jaar niet anders. Zowel Audi als Porsche zullen in Spa reeds een derde LMP1 laten proefdraaien, terwijl er ook in de LMP2 en GT-klassen extra wagens verwacht worden bovenop 35 bolides die het volledige seizoen afwerken. Uiteraard is het ook uitkijken naar de komst van de onconventionele Nissan GT-R LM Nismo.
Poster WEC 6 Hours of Spa 2015
Poster WEC 6 Hours of Spa 2015
De eventposter voor dit jaar oogt alvast goed en is een welgekomen trendbreuk met de creaties die we de voorbije seizoenen kregen voorgeschoteld. Wat de timing betreft wordt er teruggegrepen naar een programma over drie dagen, nadat er vorig jaar wat onvrede heerste bij de teams over een zeer hectische vrijdag die amper ruimte liet om op adem te komen en elke misstap afstrafte. In het voorprogramma is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux weer van de partij, net als Porsche Carrera Cup GB. Een ticket voor drie dagen kost €31, biedt toegang tot de paddock en een gratis pitwalk.  

--- TICKETS ---
--- TIMING (PDF) ---

Donderdag 30 april: 
12u00: Free Practice 1
16u30: Free Practice 1

Vrijdag 1 mei:
13u30: Pit Walk
15u00: Free Practice 3
19u30: Qualifying

Zaterdag 2 Mei:
10u00: Pit Walk
10u45: Autograph Session
14u30: Race

Foto: Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 23 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa-Francorchamps.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons