van der Horst

6H Spa: De terugkeer van Pierre-Yves Corthals

Pierre-Yves Corthals
Pierre-Yves Corthals
Pierre-Yves Corthals verdedigde tussen 2006 en 2008 de Belgische kleuren in het WTCC. Het eerste jaar kwam hij uit voor het Honda JAS Motorsport team, de twee volgende jaren reed hij met een SEAT Léon van Exagon Engineering. Met de SEAT pakte hij opeenvolgend de derde en vierde plaats in de Independents Trophy. Na 2008 stapte hij over naar het BTCS maar betwiste in 2010 nog één manche van het WTCC op Circuit Zolder, opnieuw met een SEAT van Exagon Engineering. De laatste jarn verdween hij van de radar maar dit weekend maakt Pierre-Yves Corthals een comeback in de internationale autosport, hij zal bij de manche op Spa voor de TCR International Series een Seat Leon Cup Racer van het Nederlandse Ferry Monster Autosport besturen.
Pierre-Yves Corthals in actie op Zolder
Pierre-Yves Corthals in actie op Zolder
De TCR International Series betwist dit weekend twee races in het voorprogramma van de WEC 6 Hours of Spa, één op vrijdag en één op zaterdag. Er staan 18 wagens op de inschrijvingslijst waaronder twee Seat Leon Cup Racer van Ferry Monster Autosport voor Pierre-Yves Corthals en de Belgische Nederlander Loris Hezemans. Opel en Alfa Romeo ontbreken op de inschrijvingslijst, de bolides van beide merken konden zich in het begin van het jaar nog niet meten met de Seat’s, Golf’s en Civic’s en zowel de Astra als de Giulietta werken nu eerst een testprogramma af om de wagens competitiever te maken.

Pierre-Yves Corthals, die verleden maand nog deelnam aan de BGDC race te Zolder, plant ook een deelname aan de TCR Benelux serie met een Opel Astra van DG Sport Compétition.

Foto's: Niels Vaeck & Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op donderdag 5 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons