van der Horst

6H Spa: WRT rijders palmen gans podium in

Podium race 2 TCR International Series
Podium race 2 TCR International Series
De eerste race voor de TCR International Series te Spa verliep nog catastrofaal voor het Leopard Racing/WRT team met een vroege opgave voor Stefano Comini en een tijdstraf voor Jean-Karl Vernay, welke hem buiten de top tien deed belanden. Zaterdag namen beide rijders revanche met een klinkende zege voor de Fransman en een tweede plaats voor de Italiaan. Gelegenheidsrijder Antti Buri vervolledigde het succes voor WRT door de derde plaats te pakken. Pepe Oriola (Seat Leon TCR Craft-Bamboo Racing), die als zevende over de finishlijn kwam, is de nieuwe leider in de tussenstand.
Start race 2 TCR International Series
Start race 2 TCR International Series
Vernay, die tweede stond op de grid, had de beste start, hij ging direct voorbij de Golf van Buri die van op de pole gestart was. In de eerste ronde kwam het tot een contact tussen de Seat’s van Gianni Morbidelli en Dusan Borkovic. Voor de Italiaan, die een wiel verloor, was de race over terwijl Borkovic wat later opgaf in de pits. Op het einde van de eerste ronde ging ook Comini voorbij Buri en kregen we de twee Leopard VW’s op kop van de race. Achter Buri volgden Mat’o Homola (Seat leon TCR B3 Racing ), Aku Pellinen (Honda Civic TCR Westcoast Racing) en James Nash (Seat Leon TCR Craft-Bamboo Racing).

Jean-Karl Vernay - Leopard/WRT VW Golf TCR
Jean-Karl Vernay - Leopard/WRT VW Golf TCR
Comini verraste Vernay in de vierde ronde en nam in Combes de leiding van de wedstrijd over, maar een ronde later ging de Fransman op dezelfde plaats zijn teamgenoot opnieuw voorbij. Vernay zou de koppositie niet meer afstaan en won de tweede race voor Comini. Een tevreden Vernay na de race: “Wat een revanche na alle miserie die we gisteren hadden. Ik had een goede start en zette me naast Buri, blijkbaar raakten onze wagens elkaar lichtjes maar daarvan heb ik zelf niets gemerkt. Daarna kwam Comini aandringen maar ik kon hem terug voorbij waarna ik me extra concentreerde en de zege kon behalen. Ik wist ook dat Comini geen onnodige risico's zou nemen om mij voorbij te gaan. Wat een verschil met de eerste race, akkoord ik maakte een fout maar ik zag in het verleden rijders dezelfde fout maken zonder gestraft te worden en ik mispak mij nu eenmaal en krijg 30 seconden straftijd.”

Antti Buri
Antti Buri
Buri verloor even zijn derde plaats aan Mat’o Homola, maar de Fin herwon al snel zijn derde plaats om deze niet meer af te staan. Buri was tevreden dat hij zich zo snel kon aanpassen aan zijn nieuwe bolide: “De Golf is op sommige vlakken vergelijkbaar met de Seat maar is dan weer totaal verschillend op andere punten. In het begin van het weekend had ik moeite om mij aan te passen aan de wagen, bovendien was mijn zitje niet aangepast. Al snel leerde ik de wagen echter beter kennen en ik ben tevreden met mijn prestatie in de tweede race.”

Pepe Oriola - Seat Leon TCR Craft-Bamboo Racing
Pepe Oriola - Seat Leon TCR Craft-Bamboo Racing
Mat’o Homola werd vierde vóór de winnaar van de eerste race Aku Pellinen. Nash finishte als zesde  voor Pepe Oriola terwijl Sergey Afanasyev nog een plaats verloor aan Gleason om als negende aan te tikken. Onze landgenoot Pierre-Yves Corthals (Seat Leon Cup Racer Ferry Monster) pakte de tiende plaats.
Foto's: Racing International Series & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op zaterdag 7 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons