van der Horst

6H Spa: Zege voor Aku Pellinen in eerste TCR race

Podium race 1 TCR International Series
Podium race 1 TCR International Series
Aku Pellinen (Honda Civic TCR Westcoast Racing) heeft de eerste race van de TCR International Series op Spa gewonnen, de Fin nam een uitstekende start en schoof onmiddellijk op van de derde naar de eerste plaats. Hij zou niet meer bedreigd worden en won de race voor Pepe Oriola (Seat Leon TCR Craft-Bamboo Racing) en Dusan Borkovic (Seat Leon TCR B3R Hungary Kft). Geen geluk voor Pierre-Yves Corthals (Seat Leon Cup Racer Ferry Monster) die de race moest verlaten na technische problemen aan zijn wagen.
Stefano Comini - Leopard Racing/WRT
Stefano Comini - Leopard Racing/WRT
Voor Leopard Racing/WRT werd het een race om snel te vergeten. Stefano Comini kwam niet aan de start nadat zijn aandrijfas brak bij het verlaten van de pits. Jean-Karl Vernay had zicht op de vierde plaats toen hij in contact kwam met de Seat van James Nash in de busstopchicane. De Fransman werd verantwoordelijk geacht voor de aanrijding en kreeg een tijdstraf die hem terugwierp naar de veertiende positie.


 TCR International Series
TCR International Series
Aku Pellinen ging bij de start voorbij de Seat’s van Dusan Borkovic en Pepe Oriola en nam resoluut de kop van de race. Oriola ging al snel voorbij Borkovic die zijn derde positie moest verdedigen tegen een opzittende James Nash. Ondertussen was Jean-Karl Vernay aan een inhaalrace begonnen en de Fransman had al snel Nash in het vizier. De Fransman vond echter geen gaatje en tikte dan maar de Seat aan, een actie waarvoor hij bedacht werd met 30 seconden tijdstraf. Nash viel terug en werd slechts achtste.

Peugeot 308 Racing Cup - SBR Team
Peugeot 308 Racing Cup - SBR Team
In de laatste ronde kreeg de Seat van Attila Tassi een klapband in de dubbele linkse waarna de wagen de baan af ging en over de bandenmuur tuimelde. Mat'o Homola (Seat Leon TCR B3R Hungary Kft) werd vierde voor Gianni Morbidelli (Honda Civic TCR Westcoast Racing), de Italiaan neemt in het kampioenschap wel de leiding over van Nash. De debuterende Peugeot's 308 van het Sébastien Loeb Racing team kwamen niet verder dan de twaalfde (Grégory Guilvert) en dertiende (Jimmy Clairet) positie.

Foto's: TCR Intl Series & Niels Vaeck

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op vrijdag 6 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons