van der Horst

6H Spa: Audi debuteert langere R18 e-tron quattro met oog op Le Mans (+ Video)

Audi R18 e-tron quattro 'long-tail'
Audi R18 e-tron quattro 'long-tail'
Dat Audi met drie R18 e-tron quattro zal deelnemen aan de FIA WEC 6 Hours of Spa was al langer geweten, maar de constructeur uit Ingolstadt onthulde vandaag één exemplaar van de wagen te zullen voorzien van een langere staart of ‘long-tail’ zoals men het zelf noemt. De 1000km van Spa heeft sinds jaar en dag de reputatie van generale repetitie voor de 24 uren van Le Mans te zijn en dat is onder de nieuwe FIA WEC ‘6 Hours of Spa’ benaming niet anders. Het snelle circuit van Spa-Francorchamps leunt op bepaalde stukken nauw aan bij de karakteristieken van het Circuit de la Sarthe en dus maakt Audi van de gelegenheid gebruik om hun speciaal voor Le Mans ontwikkelde aerokit uitgebreid te testen. Eerder op de week was Audi al met de aangepaste bolide aan het testen op het circuit van Monza, waar men voor de gelegenheid de Rettifilo chicane links liet liggen (zie video).
  • St. Paul
In Silverstone was Audi reeds de grote overwinnaar met de 2013-versie van de R18 e-tron quattro, terwijl Toyota het er nog moest stellen met de wagen van vorig jaar. Gezien de speciale eigenschappen van het niet-permanente circuit van Le Mans werd er naar goede gewoonte ook nog eens een specifiek aerodynamisch pakket ontwikkeld met minder downforce.  De ‘long-tail’ R18 e-tron quattro zal in de Belgische manche van het FIA WEC bestuurd worden door Marc Gené, Lucas di Grassi en Oliver Jarvis, terwijl de twee LMP1’s met meer downforce de vaste trio’s weer achter het stuur zullen hebben, zijnde Duval/Kristensen/McNish (#2)  en Fässler/Lotterer/Tréluyer (#1).
 
Ralf Jüttner, Technisch Directeur Audi Sport Team Joest: “De vergelijking met onze grote concurrent zal weer vanaf nul beginnen in Spa aangezien we van Toyota mogen verwachten dat ze met de laatste update aan de start zullen verschijnen. Voor de eerste keer dit jaar zullen we ook drie wagens inzetten wat natuurlijk ook meer werk betekend voor ons. Spa is een fantastisch circuit en het heeft zeker zijn plaats op de FIA WEC kalender.”


Foto: Audi Motorsport



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons