van der Horst

6H Spa: Belgen domineren kwalificatie - Vervisch bij debuut op rij 1

Stefano Comini - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Stefano Comini - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Frédéric Vervisch zal zijn eerste race in de TCR International Series vanop de eerste rij aanvatten. Voor de pole moest hij wel Stefano Comini laten voorgaan, waardoor het Belgische Comtoyou Racing de volledige eerste startrij voor de eerste race later vandaag kleurt. Vanaf Belgische zijde was er overigens ook een opmerkelijke prestatie van de jonge Benjamin Lessennes, die een seconde sneller ging dan twee weken geleden bij de TCR Benelux en daarmee als derde afklokte. Met Vernay op een vierde plaats en Huff op een vijfde, is het Belgisch feestje compleet, want de beide VW Golf's worden geprepareerd door... WRT.
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Poleman Comini deed nog twee tellen van de chrono die hij realiseerde tijdens de openingsmanche van het TCR Benelux en het lijkt erop dat de rijders die kwamen "trainen" tijdens de TCR Benelux de vruchten plukken van die deelname. Van de top tien geklasseerde rijders tijdens de kwalificaties kwamen maar liefst acht piloten in actie eind vorige maand bij de seizoensopener van het TCR Benelux. De eindfase van de kwalificaties werd overigens ontsierd door een pirouette van Maxime Potty op de Raidillon. Hij kon zijn VW Golf evenwel behoeden voor grote schade en tikte slechts lichtjes de bandenstapels aan.

De eerste wedstrijd van de TCR International Series in het kader van de 6 Hours of Spa start straks om 17:25. De wedstrijd is net zoals steeds live te bekijken op het Youtube-kanaal TCR TV.

--- Uitslag Qualifying TCR International Series Spa 2017 (PDF) ---

Foto's: Niels Vaeck & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in TCR International Series op vrijdag 5 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons