van der Horst

6H Spa: Frédéric Vervisch meteen erg snel in TCR maar "het wordt niet makkelijk"

Comtoyou Racing - Audi RS 3 LMS
Comtoyou Racing - Audi RS 3 LMS
Frédéric Vervisch had tot vandaag nog nooit in een toerismewagen gereden, maar was over de twee vrije trainingen bij de TCR International Series wel de snelste man. Na een tweede tijd in de eerste vrije training zette de Harelbekenaar in de daaropvolgende sessie bij het vallen van de vlag een mooie 2:31.903 op de tabellen. Meteen de snelste chrono van de dag, een erg sterk debuut dus, maar de Comtoyou-rijder ziet de weg naar de zege daarom nog niet meteen openliggen.
  • Dreamdrive
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"Een vrije training zegt natuurlijk niet alles, zo weten we niet met hoeveel benzine de anderen reden en krijgen de nieuwelingen altijd een extra bandenset voor de vrije trainingen. Bovendien had ik tijdens mijn allerlaatste rondje een vrije baan en was de piste op dat ogenblik zo goed als op zijn best. De Audi RS 3 LMS voelt wel erg ok aan, er is dus zeker vertrouwen en ik sta al verder nu dan waar ik dacht te staan voor de start van het weekend."

Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
"Het doel is om mij te plaatsen voor het laatste kwalificatiegedeelte morgen. Voor de wedstrijden zelf wordt het al bij al niet makkelijk; in TCR mogen immers geen bandenwarmers gebruikt worden en er worden tijdens duels ook wel regelmatig tikken uitgedeeld. Ik heb mij ook laten vertellen dat de voorbanden erg snel kunnen slijten, alsook de remmen die te warm kunnen worden. Mijn gebrek aan ervaring zal mij dus wel wat parten spelen", aldus een immer bescheiden Frédéric Vervisch. Aan chrono's tijdens de vrije trainingen moet overigens niet al te veel belang gehecht worden, temeer de snelste tijd in TCR Benelux vorige maand 2:30.759 was, nog meer dan een volle tel sneller dus. Dat de prestatie goed is voor het vertrouwen van onze landgenoot, staat evenwel buiten kijf!

--- Uitslag Vrije Training 1 TCR International Series Spa 2017 (PDF) ---
--- Uitslag Vrije Training 2 TCR International Series Spa 2017 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography, Arne Simons, Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in TCR International Series op donderdag 4 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons