van der Horst

6H Spa: Japan boven in afsluitende vrije training

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Toyota heeft deze voormiddag de eerste twee plaatsen ingepalmd tijdens de droge afsluitende vrije training voor de WEC 6 Hours of Spa. Hun beide Japanse piloten waren als snelsten onderweg, Kamui Kobayashi was liefst 2.2 seconden sneller dan landgenoot Kazuki Nakajima. De beide SMP Racing BR1's sloten de top 4 af, met de startnummer 11 van Stoffel Vandoorne op P4. Daarachter zagen we de beide Rebellions, opvallend was dat de startnummer 1 slechts negen rondjes kon afwerken door een technisch euvel.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
In LMP2 was de G-Drive Racing Oreca de snelste, voor de beide merkgenoten Jackie Chan DC Racing. In de felbevochten GTE Pro-klasse was de besttijd voor de Porsche van Richard Lietz en Giammaria Bruni. Maxime Martin en teamgenoot Alex Lynn reden de zevende tijd in de Aston Martin. Ook in GTE-Am was de besttijd voor Porsche, de Dempsey Proton Racing 911 RSR's pakten daarin de dubbel.

--- Uitslag Derde Vrije Training FIA WEC 6 Hours of Spa 2019 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 3 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons