van der Horst

6H Spa: Twee op twee voor Dylan Derdaele

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele (Belgium Racing) heeft ook in de tweede race de zege behaald in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Op de grid moest Derdaele nog Ayhancan Guven (Toksport WRT) voor zich dulden, maar al snel nam de Belgium Racing rijder het voortouw en won het Benelux-klassement voor Xavier Maassen (DVB Racing) en Ayhancan Guven. De algemene zege ging naar Julien Andlauer (Martinet by Almeras) die net als in de eerste race de ganse wedstrijd domineerde.
Didier Van Dalen - Kronos Porsche Center
Didier Van Dalen - Kronos Porsche Center
Net na de start van de wedstrijd diende de wedstrijd al geneutraliseerd worden met een safety car procedure om de wagen van Willem Meulders (Speedlover) weg te takelen, de Belg was in Speakers corner in aanraking gekomen met de wagen van Maxime Gimbert. Bij de herstart had Dylan Derdaele, die als negende was gestart, al twee plaatsen gewonnen, maar hogerop zou hij niet meer geraken. De als twaalfde gestarte Xavier Maassen kwam als tiende over de lijn en werd tweede in de Challenge Benelux. Didier Van Dalen (Kronos) reed een tijd op de derde plaats maar moest na een spannend duel die laatste podiumplaats nog afstaan aan Guven. Jesse Van Kuijk (GP Elite) sloot de Benelux top vijf af, Yannick Hoogaars (Speedlover) pakte de zesde plaats voor Pierre Piron (Mediacom), Jürgen Van Hover (Speedlover) en Glenn Van Parijs (Belgium Racing).

Julien Andlauer - Martinet by Almeras
Julien Andlauer - Martinet by Almeras
De algemene top drie lag al vroeg in de race vast, Julien Andlauer reed weg van de concurrentie op een afstand gevolgd door Joffrey De Narda (Sébastien Loeb Racing), die weer een straatlengte voorsprong had op Antoine Jung (team 85). Vincent Beltoise (Saintéloc) pakte de vierde plaats.

--- Uitslag Race 2 PGCCB Spa 2017 (PDF) ---

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 6 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons