van der Horst

8H Bahrein: Geen James Rossiter aan de start voor Peugeot

Peugeot 9X8
Peugeot 9X8
James Rossiter zal niet afzakken naar Bahrein. De Brit kwam de vorige twee races in het FIA WEC uit voor Peugeot, maar neemt nu afstand van deze rol. Rossiter is namelijk het nieuwe hoofd van het Maserati-team in Formule E. Hiermee volgt hij Jérôme D'Ambrosio op.
Dat Rossiter richting de Formule E vertrekt, is geen verrassing. De Brit was afgelopen seizoen het gezicht van DS Techeetah en krijgt nu een hoofdrol bij Maserati FE, dat eveneens onder Stellantis valt en met een DS-aandrijving zal rijden. Gezien Maserati het voormalige Venturi is, neemt hij deze rol over van D'Ambrosio, die enkele weken terug aankondigde het team te verlaten.

Gezien Rossiter bij Peugeot al een invaller was voor Kevin Magnussen - die Formule 1 verkoos boven het fabriekszitje bij Peugeot - en dat Nico Müller het team volgend jaar vervoegt, is het nu de vraag of de Zwitser in de plaats van Rossiter zal starten in Bahrein. Nochtans staat Müller al op de deelnemerslijst voor Vector Sport in de LMP2, maar toch is hij de voornaamste kandidaat om het zitje bij Peugeot over te nemen.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 7 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrein.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons