van der Horst

9H Kyalami: Vanthoor, Weerts en Baert wel, Vervisch niet

Kyalami circuit
Kyalami circuit
De finale van het IGTC, de 9H Kyalami werd door de Covid pandemie opgeschoven naar begin februari. Daardoor moesten de teams hun plannen herzien en dat laat zich ook voelen op de inschrijvingslijst. Veertien wagens staan er nu aan de start, waarvan dertien GT3’s. Bij Team WRT vaardigt men maar één wagen af naar Zuid-Afrika, waardoor Audi Sport de rijders line-up moest herzien. Dries Vanthoor, Charles Weerts en Nicolas Baert zijn nog steeds van de partij maar Fréderic Vervisch is er niet meer bij.
Audi Sport klaar voor de 9 Hours Kyalami
Audi Sport klaar voor de 9 Hours Kyalami
Charles Weerts en  Dries Vanthoor krijgen nu op de enige Team WRT Audi Christopher Haase als teamgenoot. De Duitser heeft meer punten dan de Belgen waardoor Vanthoor en Weerts dus geen aanspraak maken op de titel. De tweede door Audi Sport gesteunde wagen wordt ingezet door Saintéloc Racing met als rijders Patric Niederhauser, Markus Winkelhock en Kelvin van der Linde. Ook Nicolas Baert, Simon Gachet en Lucas Légeret verdedigen de kleuren van het Franse team maar dan in de Silver klasse. High Class Racing en MJR Motorsport zetten ieder ook één Audi R8 LMS GT3 in, maar die komen uit in de lagere klassen.

AF Corse mikt natuurlijk op de titel met het trio Nicklas Nielsen, Alessandro Pier Guidi en Côme Ledogar. Een tweede AF Corse Ferrari 488 GT3 komt in handen van Antonio Fuoco, Alessio Rovera en Miguel Molina. Lamborghini wordt vertegenwoordigd door vier Huracans GT3, terwijl Mercedes twee wagens aan de start heeft. Slechts één GT4 staat er aan de start een Audi R8 LMS van MJR Motorsport.

Foto's: IGTC/SRO Media & Audi MediaCenter
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 28 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kyalami 9 Hour.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons