van der Horst

Aangekondigd: nieuwe toerwagenserie 'TC3 International Series'

76ae09d11524325ab4797f989651e840abfccc92.jpg
Ietwat bizar die mail die gisterennamiddag bij zowat alle autosportredacties in de bus viel. Een niet nader genoemde organisator met basis in London kondigt hierin de nakende opstart van een nieuw globaal toerwagenkampioenschap aan, waarvan verscheidene manches in het F1-nevenprogramma zouden worden verreden. De nieuwe serie luistert naar de naam TC3 International Series en mikt voor 2015 op indrukwekkende, krachtige maar toch betaalbare wagens die zowel op regionaal, nationaal als internationaal niveau zouden kunnen worden ingezet.
  • Powercars

Door de ontwikkelings- en runningkost te drukken en zo op privérijders en-teams te mikken, zou de nieuwe serie, indien gerealiseerd, concurrentie kunnen betekenen voor de eerder aangekondigde TC2-serie waarvan het technisch reglement eind dit jaar door de FIA zou worden goedgekeurd en die WTCC-promotor Eurosport Events als opvolger voor het uitdovende ETCC-allegaartje voorbestemt. Niet te verwonderen dan ook dat achter de schermen de naam van oud-WTCC-baas Marcello Lotti over de tongen gaat; indien er één iemand dit ambitieus opzet al tot een goed einde zou kunnen brengen dan is het wel de door de toerwagenwol geverfde Italiaan.

Veel details vallen er voorts in het korte persbericht niet te rapen tenzij dat er, zoals dat voor GT3 het geval is, met een 'balance of performance' zal worden gewerkt om de machtsverhoudingen tussen de verschillende wagens te nivelleren. Bovendien wordt gesteld dat alle belangrijke autoconstructeurs modellen in hun gamma hebben die voor de serie in aanmerking komen, met een brede afzetmarkt en onvermijdelijk veel geïnteresseerden als gevolg. 

Op de niet nader toegelichte maar binnenkort vrij te geven kalender staan tien meetings, verspreid over vier continenten. Verscheidene hiervan zouden als F1-opwarmer fungeren, waardoor de serie al van bij de start op wereldwijde aandacht en veel media-coverage zou kunnen rekenen. Naast de International Series wordt tevens een zusterserie, de TC3 Asia Series, boven de doopvont gehouden, waarvan verscheidene manches tezamen met de grotere internationale broer zouden worden betwist.

Voor meer details wordt het in principe wachten op 14 september, voortgaand op de aftelklok op de website van de serie, die staat vandaag immers op 73 dagen.

Foto: TC3 Touring Car International Series
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Internationaal op vrijdag 4 juli 2014.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons