van der Horst

Abu Dhabi: Pierre Gasly wint en neemt de leiding in het kampioenschap

Pierre Gasly
Pierre Gasly
Van op de pole vertrokken controleerde Pierre Gasly (Prema Racing) de race en won voor Matsushita en Markelov. Zijn rivaal voor titel, Antonio Giovinazzi (Prema Racing) bleef langer doorgaan alvorens te pitten, wat later een verkeerde keuze bleek te zijn, de Italiaan verloor verscheidene plaatsen en strandde op de vijfde plaats. Gasly heeft met zijn zege de leiding in de puntenstand overgenomen van Giovinazzi en start de laatste race nu met een voorsprong van 25 punten op de Italiaan.
Start hoofdrace Abu Dhabi
Start hoofdrace Abu Dhabi
Al bij de start neemt Gasly het voortouw met in zijn spoor de ART GP rijders Sergey Sirotkin en Nobuharu Matsushita. Gasly kwam al in de zesde ronde binnen om over te schakelen op medium banden en de Fransman viel terug naar de tiende plaats. Giovinazzi wachtte langer om binnen te komen maar verloor heel wat meer tijd bij zijn pitstop en hernam de race pas in vijftiende positie. Onertussen reed Matsushita op kop gevolgd door Alex Lynn (Dams) en Raffaele Marciello (Russian Time).

Podium hoofdrace GP2 Abu Dhabi
Podium hoofdrace GP2 Abu Dhabi
Halfweg de race is Gasly opgeklommen naar plaats zeven terwijl Giovnazzi nog niet verder was gekomen dan plaats veertien. Wanneer uiteindelijk alle rijders hun stop hadden uitgevoerd hervond Gasly de leiding voor Artem Markelov (Russian Time). De Rus moest echter al vlug het onderspit delven in de strijd om de tweede plaats tegenover de Japanner Matsushita. Na Markelov kwam Marciello als vierde over de streep voor Norman Nato (Racing Engineering) en Giovinazzi. Nato kreeg nog een straf van 5 seconden voor overdreven snelheid in de pitlaan en zo schoof Giovinazzi nog een plaatsje op, wat echter onvoldoende was om zijn leiderspositie in de puntenstand te behouden. Met Nato zesde werden de overige plaatsen in de top tien ingenomen door Johnny Cecotto (Rapax), Alex Lynn, Nicholas Latifi (Dams) en Raffaele Marciello.

Foto's: Racing International Photography
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons