van der Horst

ACAS H&R-Cup: Opnieuw zege voor Lieb en Krumbach (Porsche) - Marc VDS negende

Manthey Racing - 911 GT3-R
Manthey Racing - 911 GT3-R
Marc Lieb en Jochen Krumbach hebben Manthey Racing en Porsche vandaag de tweede opeenvolgende zege in de VLN bezorgd. In tegenstelling tot de eerste twee manches kregen we vandaag in de Eifel prachtig weer voorgeschoteld voor de laatste wedstrijd voor de 24 uren van de Nürburgring. Ook nu weer werd de wedstrijd tot een vroegtijdig einde gebracht toen Dirk Müller vier minuten voor het einde zijn Schübert BMW Z4 zwaar crashte na een contact met een tragere Ginetta.
Omwille van de rode vlag werd er teruggegrepen naar klassering van de ronde voor het incident waardoor de door de fabriek ondersteunde BMW Z4 van Dirk Müller, Jorg Müller en Uwe Alzen alsnog op het podium finishte. Tweede werd de Phoenix Audi van Christopher Mies en Markus Winkelhock en dat op maar liefst een ronde achterstand. De zege was net als twee weken geleden weggelegd voor de sympathieke Marc Lieb en zijn teamgenoot Jochen Krumbach in de zeer zuinige Manthey Racing Porsche 997 GT3-R. De Mercedessen toonden zich sterk bij de kwalificaties en tijdens de aanvangsfase van de race, maar uiteindelijk was de best geklasseerde SLS de ROWE Racing #6 op P7.
 
Ter voorbereiding van hun deelname aan de etmaalrace volgende maand zakten vandaag ook twee Belgische teams af met GT3 materiaal. Marc VDS Racing bezocht de ring al tweemaal eerder dit jaar en stapte voor deze race over naar Dunlop rubber dat op maat gemaakt is van de Z4. Markus Palttala, Maxime Martin en Bas Leinders stuurden hun BMW naar een degelijke negende stek nadat men tweemaal een klein oponthoud kende in de pits. De tweede Belgische GT3 aan de start was die van WRT, de Audi R8 LMS Ultra werd voor de gelegenheid bemand door Edward Sandström, Oliver Jarvis, Andrea Piccini en Allan Simonsen. Het viertal presteerde goed en was gedurende de hele wedstrijd steeds voorin te vinden, een penalty na de wedstrijd zorgde er echter voor dat de mat zwarte wagen slechts als negentiende geklasseerd werd.

Uitslag VLN 3 2012 - ACAS H&R-Cup

01. Manthey Racing - Krumbach/Lieb (Porsche 911 GT3 R) 26 ronden
02. Audi Sport Team Phoenix - Mies/Winkelhock(Audi R8 LMS) +1 ronde
03. BMW Team Schubert - Müller/Müller/Alzen(BMW Z4) +1 ronde
04. Audi Sport Team Phoenix - Basseng/Haase/Stippler (Audi R8 LMS) +1 ronde
05. Manthey Racing - Kohler/Menzel(Porsche 911 GT3 Cup) +1 ronde
06. Gemballa Racing - Bert/Heidfeld(McLaren MP4 GT3) +1 ronde
07. ROWE RACING - Zehe/Hartung/Rehfeld/Bullitt(Mercedes SLS AMG GT3) +1 ronde
08. PZ Aschaffenburg - Alzen/Wlazik/Renauer(Porsche 911 GT3 Cup) +1 ronde
09. MARC VDS RACING TEAM - Leinders/Palttala/Martin(BMW Z4) +2 ronden
10. Young Driver AMR - Mücke/Turner/Enge/Mathai(Aston Martin Vantage GT3) +2 ronden

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 28 april 2012.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons