van der Horst

Navarra: Nigel Melker zet Azerti wagen op pole

Nigel Melker - Team Nederland
Nigel Melker - Team Nederland
Een week na de eerste manche in Portugal komen de Acceleration FA1 bolides al opnieuw in actie, nu in het Spaanse Navarra. Voor de eerste maal vervoegen de moto’s de Legend cars, MW-V6 Pickup’s en FA1 bolides. In het landenkampioenschap dat deze laatste wagens betwisten staat na twee races het Team Italië aan de leiding maar in Navarra ging de pole naar Nigel Melker en Team Nederland. Melker die een wagen bestuurd ingezet door het Belgische Azerti team reed een ronde in 1:28.894. Het team van Wim Coekelbergs staat ook in voor de wagen van Sergio Campana die in de kleuren van Team Frankrijk de vierde chrono liet optekenen.
Nigel Melker pakte vrijdag de pole voor de eerste korte race die op zaterdagmiddag zal plaatsvinden. De Azerti Racing rijder was al de snelste in  de tweede vrije training en deed deze prestatie dus over in de kwalificatie. Met een tijd van 1:28.894 was hij sneller dan Richard Gonda – Team Slowakije (1:29.342) en de winnaar van beide vorige races Mirko Bortolotti – Team Italië (1:29.489). Twaalf wagens namen aan de trainingen deel, op zondag wordt er nog een langere tweede race betwist.

Foto: AccelerationDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Acceleration op vrijdag 2 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spanje.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons