ADAC F4: Charles Weerts vicekampioen bij de rookies

Charles Weerts - Motopark
Het Duitse formule 4 kampioenschap kende was dit weekend aan zijn finale toe met drie wedstrijden op de Hockenheimring. Onder de deelnemers een Belg dit jaar, Charles Weerts (Motopark), die zijn debuut maakte in de formule 4. De Jonge Belg eindigde op de tweede plaats in het rookie kampioenschap achter Mick Wishofer.
  • Skylimit Events
Juri Vips
Juri Vips
In de tweede race van het weekend finishte Weerts op een tiende plaats algemeen, op een na zijn beste prestatie van het jaar na een negende plaats op de Lausitzring. In de eindstand van het kampioenschap eindigde hij als tweeëntwintigste met drie punten. Kampioen werd de Juri Vips, die wel slechts twee races wist te winnen maar op een wedstrijd na altijd punten wist te scoren. Felipe Drugovich won wel zes maal maar werd slechts derde in de eindstand achter Marcus Armstrong. Noteren we ook nog de zestiende plaats voor Louis Gachot, zoon van ex-formule 1 rijder Bertrand Gachot.

Foto's: Motopark & ADAC Formula 4

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 25 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.