van der Horst

Lausitzring: Schubert en Callaway verdelen de poles

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #1
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #1
Callaway Competition en Schubert Motorsport hebben onder elkaar de pole posities voor de twee ADAC GT Masters races op de Lauzitsring verdeeld. In de droge eerste sessie was het de Callaway Competition Corvette Z06.R GT3 #1 van regerend kampioen Daniel Keilwitz, met dit weekend niemand minder dan Oliver Gavin naast zich, die met een tijd van 1:20.834 de beste startplaats voor race 1 wist te bemachtigen. Hij was daarmee Martin Ragginger 0.170s te snel af, dit weekend de teamgenoot van kampioenschapsleider Jaap van Lagen in de gele Schütz Motorsport Porsche. Kelvin van der Linde parkeerde de eerste Prosperia Abt Racing Audi op P4, net voor de Schübert BMW van Claudia Hürtgen en BSS puntenleiders Maxi Buhk en Maxi Götz in de HTP Motorsport Mercedes.
Schübert Motorsport - BMW Z4 GT3 #19
Schübert Motorsport - BMW Z4 GT3 #19
In de tweede sessie begon het licht te druppelen, maar desondanks bleef het veld op slicks rijden. Dominik Baumann reed zijn Schübert BMW naar de pole in 1:21.003, nog geen twee tiende trager dan de besttijd in Q1. Jeroen Bleekemolen kwam in de Callaway Corvette die hij deelt met gentleman rijder Toni Seiler 0.164s te kort, en start zondag vanaf P2. René Rast deed een positie beter dan zijn teamgenoot Kelvin van der Linde in Q1 en realiseerde de derde tijd in zijn Audi. Puntenleider Jaap van Lagen kwam niet verder dan de negende chrono, nipt voor de Callaway Corvette #1 in handen van Oliver Gavin. 

Jaime Alguersuari liet een degelijke twaalfde tijd optekenen bij zijn GT-debuut, net achter de Maro Engel in de andere Rowe Racing Mercedes. Sébastien Ogier deed net hetzelfde, maar dan in Q1 en zal morgen dus als twaalfde vertrekken met de Prosperia C. Abt Racing Audi #12.

--- UITSLAG Q1 ADAC GT Masters Lausitzring 2014 (pdf) ---
--- UITSLAG Q2 ADAC GT Masters Lausitzring 2014 (pdf) ---

Foto's: ADACDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op vrijdag 23 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons