van der Horst

Red Bull Ring: Race 1: Corvette wint - Camaro verrast

725899ff742949f80e3fa1b9cc8d052ec1a57f3a.jpg
Niet alleen In het GT open ging het Corvette zaterdag voor de wind, het Amerikaanse merk zegevierde ook in de Duitse ADAC GT Masters waar Oliver Gavin en Daniel Keilwitz de zege pakten in hun Callaway Competition-Corvette Z06.R GT3. De verrassing van de wedstrijd was echter de uitstekende prestatie van de Reiter Chevrolet Camaro, als vierde vertrokken wist de zwarte bolide bestuurd door Alex von Thurn und Taxis en Tomas Enge zich op te werken naar de tweede plaats. De HTP Motorsport-Mercedes-Benz SLS AMG van Maximilian Götz en Maximilian Buhk pakte de derde plaats.
Gavin/Enge - Reiter Chevrolet Camaro GT
Gavin/Enge - Reiter Chevrolet Camaro GT
Gavin maakte optimaal gebruik van zijn pole positie en zette al bij de start de Callaway Corvette aan de kop van het veld. Von Thurn und Taxis nam een superstart en schoof op van positie vier naar twee, maar de Corvette kon hij niet meer voorbij; integendeel want Gavin vergrootte iedere ronde zijn voorsprong. Achter de twee Chevrolets zetten Götz (HTP Mercedes) en Proczyk (Grasser Racing Lamborghini) de achtervolging in. De posities wijzigden niet tot aan de verplichte pitstops en ook daarna bleef de Corvette aan de leiding, Keilwitz liep zelfs nog verder uit. De Camaro daarentegen verloor drie plaatsen, maar Enge geraakte al snel terug langszij Siedler (Tonino Team Porsche) en Klingmann (Schubert BMW) en profiteerde dan van een foutje van Buhk om de tweede plaats terug in te palmen.  Uiteindelijk won de Corvete met een voorsprong van 5.8 seconden op de Camaro.

Uitslag ADAC GT Masters Race 1 Red Bull Ring 2014

1. Oliver Gavin/Daniel Keilwitz (Callaway Competition Corvette Z06.R GT3) 39 Ronden
2. Albert von Thurn und Taxis/Tomas Enge (Reiter Engineering Chevrolet Camaro GT) +5.802
3. Maximilian Götz/Maximilian Buhk (HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3) +7.393
4. Hari Proczyk/Gerhard Tweraser (Grasser Racing Lamborghini Gallardo FL2) +8.704
5. Max Sandritter/Jens Klingmann (PIXUM Team Schubert BMW Z4 GT3) +11.510
6. Robert Renauer/Norbert Siedler (TONINO Team Herberth Porsche 911 GT3 R) +15.991

Foto's: ADAC GTDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 8 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons