van der Horst

Oschersleben: Race 2: Zege voor Callaway Corvette van Alessi / Keilwitz

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
De tweede race van het weekend in het ADAC GT Masters kampioenschap werd gewonnen door de Callaway Corvette van Daniel Keilwitz en Diego Alessi. Het Duits - Italiaans duo profiteerde optimaal van de 'drive-through' penalty voor de HTP Polarweiss Mercedes van Buhk/Götz nadat de wagen een te snelle pitstop afwerkte. De DB Motorsport BMW van Jeroen den Boer en Simon Knap werd mooi tweede voor de Farnbacher Racing Porsche die gisteren nog tweede werd.
Start Race 2
Start Race 2
In tegenstelling tot gisteren werd Race 2 vandaag op een droge omloop van Ochersleben afgewerkt. De Polarweiss Mercedes van het duo Maximilian Buhk / Maximilian Götz verloor al snel zijn pole positie aan de snelle Callaway Corvette van Daniel Keilwitz, maar in handen van Götz bleef de wagen steeds onder de achtervleugel zitten van de Amerikaanse GT. De Mercedes kwam bij het opengaan van de pitwindow dan ook onmiddellijk binnen omdat hij teveel tijd leek te verliezen achter de Corvette. 

Helaas verliet de mooie Mercedes SLS AMG GT3 voortijdig de box en kreeg zo een 'drive-through' aangesmeerd. Na de teleurstellende elfde plaats in Race 1, was vandaag een finale negende plaats het verdict voor de dubbele polesitter van het weekend. De weg voor de zege lag dus open voor de Callaway Corvette en op geen enkel moment werd de Z06.R GT3 nog bedreigd. Simon Knap was de eerste die hem af en toe in het vizier kreeg. De DB Motorsport BMW werd sterk tweede in Ochersleben. 

Farnbacher Racing - Porsche 911 GT3-R #6
Farnbacher Racing - Porsche 911 GT3-R #6
Het duo Frommenwiler / Farnbacher doet dan weer de beste zaak van het weekend. Na hun tweede plaats van gisteren werd het duo vandaag derde met de Farnbacher Racing Porsche 911 GT3 R. Hiermee zijn zij de ietwat verrassende leiders in het kampioenschap, na slechts twee races weliswaar. Nico Verdonck en Frank Kechele kwamen vandaag niet verder dan een achtste plaats algemeen in hun Lambda Ford GT. 


De winnaars van gisteren, René Rast en Christopher Mies, dienden iets na halverwege wedstrijd de strijd te staken nadat Mies de BMW van Max Sandritter rondtikte en hierbij zelf schade opliep. De PIXUM Team Schubert BMW van Sandritter en Müller werd uiteindelijk nog als 10de geklasseerd. 

Uitslag ADAC GT Masters Rennen 2 - Ochersleben
Uitslag ADAC GT Masters Rennen 2 - Ochersleben


Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in ADAC GT Masters op zondag 28 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons