van der Horst

Advocaat Schumacher ontkent dat zijn cliënt kan lopen - Rechtzaak tegen Die Bunte magazine

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Felix Damm, advocaat van Michael Schumacher, zei dat de voormalige wereldkampioen niet kan recht staan – zelfs niet met de hulp van zijn gespecialiseerde therapeuten. Dat liet Damm volgens CNN in een Duitse rechtzaal weten, waar de familie van de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 een rechtzaak uitvecht tegen Die Bunte. In december van 2015 publiceerde het magazine een verhaal waarbij men beweerde dat de 91-voudige GP-winnaar reeds, met hulp, kleine stappen kan zetten. Daarna diende de Schumacher-familie een klacht voor inbreuk op de privacy. Het verdict wordt volgende maand verwacht.
  • Powercars
Op de cover van het Duitse magazine werd een foto gepost van Schumacher met de titel "Hij kan weer lopen". En in het artikel stond dat een vriend zei dat Michael heel mager is en dat hij weer kan lopen met de assistentie van zijn therapeuten. “Het lukte hem om enkele kleine stappen te nemen. En hij kan ook zijn arm omhoog steken”, zei de zogenaamde vriend in het artikel. Sabine Kehm, de manager van de 47-jarige vond dit onverantwoord. “Gezien de ernst van zijn verwondingen is zulke speculatie onverantwoord”, zei Kehm eerder dit jaar. “Zijn privacy is heel belangrijk voor Michael. Jammer genoeg geeft dit ook valse hoop aan de vele betrokkenen.”

“Ik zei tegen het Hof vorige vrijdag dat de verklaarde bewering dat Michael Schumacher terug kan lopen vals is en dat het gewoonweg niet waar is”, aldus advocaat Damm aan CNN. “Michael kan nog niet eens rechtstaan met de hulp van zijn gespecialiseerde therapeuten. Voor de rest kan ik geen verdere commentaar geven over Michael's gezondheidstoestand.” Schumacher raakte door een skiongeval zwaar gekwetst aan het hoofd eind 2013. Hij onderging twee hersenoperaties en lag lange tijd in een kunstmatige coma in Grenoble, Frankrijk. Daarna werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Lausanne en momenteel wordt hij verzorgd in zijn huis in Zwitserland.

Zijn F1-carrière was één die uit twee delen bestond. In het eerste deel, dat duurde van 1992 tot en met 2006 won de Duitser een record aantal wereldtitels: zeven. Zijn eerste twee behaalde hij met Benetton in 1994 en 1995. Van 2000 tot en met 2004 won hij voor Scuderia Ferrari maar liefst vijf titels op rij. Na enkele jaren weg uit de koningsklasse van de autosport keerde de 91-voudige GP-winnaar in 2010 terug met Mercedes AMG. Maar zijn comeback was eentje in mineur en Schumacher behaalde nooit meer de successen die hij eerder behaalde. Eind 2012 nam hij voorgoed afscheid van de sport die hem zoveel gaf.

Foto: Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 19 september 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons