AGS Events en AKKA-ASP winnaars van incidentvolle races

SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
César Gazeau/Konstantin Lachenauer (AGS Events Aston Martin Vantage GT4) en Jean-Luc Beaubelique/Jim Pla (AKKA-ASP Mercedes-AMG GT4) waren de winnaars van de twee races voor de GT4 European Series in Zandvoort. Het waren woelige races met veel incidenten, de tweede race werd zelfs voortijdig afgebroken. Luca Bosco en Olivier Hart (Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4) stonden tweemaal op het Pro-Am podium.
CMR - Toyota GR Supra GT4
Joel Sturm (Allied Racing Porsche 718 Cayman) was het beste weg bij de start, maar al snel volgde een Full Course Yellow periode om de CD Sport Mercedes-AMG #2 te evacueren. Bij het hervatten van de race wist César Gazeau (AGS Events Aston Martin Vantage GT4) op te schuiven naar de tweede plaats alvorens een rode vlag de wedstrijd neutraliseerde om toe te laten om de vangrails te herstellen die beschadigd raakten bij een sortie van de McLaren van Gus Bowers.

De pitstop kwam alzo te vervallen en de pilotenwissel vond plaats op de startgrid. Nicolaj Möller-Madsen die het stuur van de Allied Racing Porsche had overgenomen behield de leiding tot hij een fout maakte die Konstantin Lachenauer toeliet om de koppositie over te nemen. Ook Grégory Guilvert (Saintéloc Racing Audi RS8 LMS) ging voorbij de Porsche net voordat een safety car de race beëindigde. Antoine Potty en Stéphane Lémeret (CMR Toyota GR Supra GT4) eindigden op de zesde plaats net voor Luca Bosco en Olivier Hart (Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4) die tweede werden in de Pro-Am klasse.

AKKA-ASP - Mercedes-AMG GT4
Jean-Luc Beaubelique en Jim Pla (AKKA-ASP Mercedes-AMG GT4) domineerden de tweede race en wonnen voor twee andere Franse teams, Fabien Michal/Grégory Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS GT4) en Timothé Buret/Paul Evrard (AKKA-ASP Mercedes-AMG GT4). De race werd echter opnieuw vroegtijdig beëindigd met de safety car na een sortie van een BMW en een Audi. Antoine Potty en Stéphane Lémeret finishten ditmaal als vijfde opnieuw net voor de SRT Mercedes van Luca Bosco en Olivier Hart, die ditmaal derde werden in de Pro-Am klasse.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 20 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.